Doft och smak

Sensommarsallad med bär ifrån skogen

| Inga kommentarer

Aldrig haft bär i en sallad förut så de här va något nytt! Verkade som en trevlig sallad att käka till lunch. Lagom är ett bra ord. Då förstår ni vad jag menar. Då är man lagomt hungrig till middag.

Du behöver detta för 2 personer:

1 liten näve ruccola, jag köpte en mix med ruccola och andra fräschingar i.
1 liten näve Mãche sallad
en halv ask körsbärstomater, halverade. Å såklart så jag tog mina egna uppdragna!
1 Avacado, urkärnad & skuren i bitar.
1 halv gul lök, finstrimlad
200 gram kalkonpastrami
1 dl handplockade blåbär, försök inte ens med frysta, för de gjorde jag å de blev inte lika fint! Fick inte ihop tillräckligt med blåbär i spöregnet!
1 dl handplockade välj stora hallon för effektens skull!
ätbara krasseblommor för ”estestiken”, som ni fattat är jag rätt petig 😀

Dressing:

1 msk olivolja
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
2 tsk hallonvinäger
salt och lite svartpeppar

Gör så här:

Vispa ihop olja, vinäger, honung och senap i en skål. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Blanda ned tomaterna, löken och avacadon och låt marinera en kort stund. Man skulle även försiktigt dra i blåbären. Men nästa gång jag gör salladen så tänker jag bara marinera löken och strössla över de färska torra blåbären och hallonen. Servera med kalkonpastrami, eller servera utan, välj själv!

En riktig trevlig sensommar sallad med mycket ifrån skogen & min egna täppa (växthus) Ha nu kommer det igen! En lagom lunch med trevlig sötma och fräschör ifrån bären.

Recept: Marie Tegnèr

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.