Doft och smak

Än är inte sommaren slut

| Inga kommentarer

Jag är en sån där som kan vandra runt i lätt en timme eller mer om jag har tid i storköpen och botanisera. Å jag tycker de är skoj! Denna gång köpte jag på mig ett nytt salt/rub från Wajos som heter Argentinian Salt på Ica Maxi, Umeå. Minns ej priset nu. Visst Googla runt lite och skapa sin egen kryddblandning borde ju inte va så svårt. Men jag gillar ändå att handla & testa! Bra va! Då slipper ni stiga på någon mina och jag får ta den eventuella smällen! Men smällen kom inte! Denna krydda från Wajos Gourmet leverera och den va riktigt bra!

Riktigt god och med bra smaker. Kryddburken kommer lätt användas upp till sensommarens alla grillningar som återstår! Kryddan innehåller bland annat följande: salt, lök, chili och olika örter, ni ser de är lite smarta här producenterna de skriver inte ut allt på innehållsdeklarationen!


Testade mitt Argentinia Salt på strutsfile & det blev väldigt gott! Rubbade köttet & tände grillen, kokte mina nyskördade vaxbönor i lite vatten med salt, hällde av vattnet och lät en rejäl smörklick gå i pannan. Strödde proffsigt över nyklippt persilja, slungade sedan ingredienserna runt i pannan så att vaxbönorna blev helt täckta, drog de sedan åt sidan. Värmde bara sedan upp dem kvickt medans köttet fick vila. Busted! Körde på påsbearnaise från Knorr, jag tycker den som heter Bistro – Chilibearnaise är riktigt god! Värmde upp fritösen och den grova pommes fritesen fick gå i och friteras gyllene tills de nästan va klara, innan jag stekte på strutsen på grillen. När köttet va stekt och fått vila, så friterade jag fritsen klart och värmde hastigt på vaxbönorna.  Dags att lägga upp snyggt! De är viktigt! VIKTIGT SOM FAN!

Så här presenterade jag sedan min tallrik/planka.

Visst är de för jäkla sjyssta de små mini fritöskorgarna, jag bara dör! Leka restaurang är så skoj!

Till maten drack jag en liten trevlig nyhet, ja iallafall för mig. Alkoholfria Ganjal. Köpte min flaska på DUÅ och bor ni inte i Umeå kontakta Ganjal,  så får ni säkert veta återförsäljare där ni bor. Grymt god blåbärsdryck som verkligen drar åt ett stramt röd vin. Mycket lyckat till kvällens kött och tillbehör! 49 kronor för liten flaska.

Prova både Wajos kryddsalt & den läckra blåbärsdrycken ifrån Ganjal!

Man måste inte alltid dricka drycker med alkohol i ho ho ho! Nej men allvarligt så tycker jag att de är fantastiskt att dessa produkter kliver in i matvärlden. Å får en chans att synas! Så våga prova en liten flaska!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.