Doft och smak

Från Familjen Hansens Skafferi – BBQ-sås

| Inga kommentarer

Först ut från Hansen va väl de flera olika korvarna, en Brännlands grillare, en korv med bränn-nässla i eller en annan som kallas för Lammkorv Västerbottningen och är fylld med Wästerbottensost, har själv bara testat Salsiccian som är spetsad med underbar ramslök och den tycker jag va god och fin.  Ingen korv är den andra riktigt lik, de här är ”småskalig” produktion och ingen av korvarna innehåller någe konstigheter. Äkta vara!  Äter alldeles för lite bra och god korv! Å nu i sommar släpper Familjen Hansen en egen bbq-sås med smak av äpple & ingefära! Perfekt till grillat står de på etiketten! Etiketten som för övrigt får mig att tänka på mönstret på ett kockförkläde.

Söt & god bbqsås

Jag testade den till flankstek och de va inte bäst tycker jag! Men till ljusare kött som fläskfile eller till kyckling, då kommer denna sås rocka! Såsen är baserad på aprikos som ger såsen sötma, samt äppelmust, morötter, lite chili bara för att nämna några ingredienser. Riktigt söt och god och den innehåller Brännlands Iscider, bara en så sak! Mer lokalt än så går det inte att få det! Inköpt på Ica Maxi, Umeå. 79 kronor betalade jag. Önskar bara att den var lite trögare i konsistens, men jag ska grilla kyckling i helgen och pensla på av bbq-såsen som en glaze. De borde funka utmärkt!

Mikael Hansen driver förutom korv/sås tillverkningen även ett trevligt värdshus Brännlands Wärdshus. Kolla in deras hemsida och boka in er! Förra året eller innan va jag där på både grillkurs (som va supertrevlig) i regi av Mikael själv samt att jag lunchade nån vecka efter helt oförglömliga smörrebröd! Fantiserar än om hönsesallad! Boka in er på en grillkurs eller varför inte en korvkurs!

Du når Fam Hansens Charkuterier på telefon 090 699 12 64 eller via deras hemsida

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.