Doft och smak

Kyckling Thai Spice

| Inga kommentarer

Igår va jag via köket till Vietnam ikväll blev de middag med Thailändska influenser. Läste någon restaurang meny om grillad kycklingklubba med en massa goa grejor så jag försökte själv! Helt okej! Men skulle ha kryddat mer. Ja mer av allt nästa gång! Ska packa in mer chilihetta då samt inte fega med koriandern. Älskar ju koriander!


Kycklingen marinerade jag i en påse, gned in kycklingen ordentligt och fick även in en del av marinaden under skinnet, precis som sig bör!

Marinaden:

citrongräs
koriander
rapsolja
soja
chili

Grillade sedan kycklingen så den fick fin färg och sedan fick den gå klart indirekt i grillen. Hur länge? Tjaa tills den va klar!

Wokade följande:

morötter skurna i strimlor
gul lök skuren i klyftor
strimlad grön paprika
bambuskott
urtagna tomater
1 tsk sambal oelek
äggnudlar
tillsatte även lite ostronsås och soja mot slutet!

Garnerade tillsist med koriander, jordnötter samt svarta sesamfrön. Hade kvar av dressingen som jag gjort dagen innan, så den ringlade jag över vid bordet!

Dressing:

limejuice
socker
risvinäger
hackade röd chilifrukt
fisksås

En helt okej middag. Men som sagt tidigare hade jag önskat att jag tryckt/packat in mer smak i maträtten. Nästa gång ska jag inte fega!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.