Doft och smak

Sagolik kola för lyxlirare

| Inga kommentarer

Ja 10 kronor kolan kan tyckas mycket! Men säg inget om priset förrens ni har satt tänderna i en kola från Pärlans. Seg smaskig med perfekt tugg. Im in candy heaven!

Fin fin liten askSmaker som finns är pepparmint & polka, pistage och havssalt, salt lakrits, vanilj & havssalt, vit choklad och hallon, choklad och kakaokross, citrusblom, kokos och lime, mandel & vanilj. Pärlans har även chokladsås och kolasås och mangosås på burk ute till försäljning samt en egen kokbok!

Efterätt på fin picknick
Kolan kokas på äkta smör och ekologisk grädde och glykos i kopparkastruller allt till tonerna från jazz, i ett kök beläget högt uppe på Södermalm i Stockholm. När de kokas kola, så får den koka försiktigt till drygt 120ºC, det är den temperatur som ger en kola som är seg till en början, men som sedan smälter och blir himmelsk len i munnen. Kolan får sedan svalna i formar över natten för att sedan skäras upp och slås in med en gammal vacker fransk maskin från 50-talet.

Galet goda kolor! Jag lovar er!
Seg och alldeles underbar kola bestyckad i liten askSagolik seg kola insvept i cellofan, köp en liten ask och smaka er fram till just er favorit! Favoriter för mig är nog pepparmint och polka, vanilj och havssalt och vit choklad och hallon och choklad och kakaokross. Ha ha de vart nästan alla ju! De med mandel eller nötter i hoppa jag som allergiker över såklart. För kolorna kokas i en miljö där nötter finns. Så är du extremt känslig för nötter bör du fråga dem innan du handlar. Själv klara jag mig ba fin fint!

Pärlans kola - oldschool pic

Seså spring nu iväg och köp en ask! I Umeå finner du Pärlans produkter hos DUÅ. Vid nästa besök skall jag testa en burk med kolasås från Pärlans Konfektyr.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.