Doft och smak

Donutburger – härmapa de light

| Inga kommentarer

Blev bjuden av min vän Jonas Alex på Tapas bar och deli. Tapas Bar & Deli är en skön avslappnad tapas restaurang mitt i Umeå, som kanske mest gjort sig känd för sina tapas och sin vinbar. Men nu har ägaren börjat med något smått episkt! Något de kallar för Burger Monday! Burger monday! Oj det kan nog inte sägas för många gånger. Burger monday, burg…ja ni fattar! Å de serverar bara burgare just då, på Måndag! Burger Monday! Vi beställde en dubbelburgare på inrådan av ägaren Petter Thylin  och vi var väl inte riktigt på det klara vad vi beställde! Men snacka om vilken fest! Sicken far out burger han serverade oss!

Doughnut UÅ


Alla burgare som serveras på tapas är handgjorda på 50% kind och 50% karre ifrån den spanska svarta grisen. Så vad bestod burgarn av då? Jo följande!

2 x 170 g Iberico bellota, ventreche, lardo, sherryketchup smaksatt med Jack Daniels Honey, sriracha alioli, rökt cheddar, kim-chi och chorizo samt friterade padrones.

Om vi blev mätta? Svar ja!

DSC_0184_3
Tapas Bar & Delis skapelse ovan fotograferat med min mobil innan jag flinandes högg in i härligheten!

Så här va den byggd på ett ungefär. Munk, burgare, munk ,burgare samt ovanstånde tillbehör emellan och som avslutning en jordgubbsglacerad donut samt ett spjut igenom. En overkill burgare javisst! Men de är ju det som va grejen! Man ska väl kunna leka lite med maten!?! Denna burgare äter du med kniv och gaffel! Ha ha ha hel crazy burgare! Men sjutton så gott det va! Det söta i munken bröt fint mot den lite starka srirachandressingen och emot övriga ingredinser. Som sagt episkt! Im in heaven! Epic!

Så gott så jag är tvungen till att göra en härmapa light hemma!

Kommer gå all in i sommar och mala och forma egna burgare samt servera med alla rätta tillbehör som på Tapas Bar & Deli, men nu blir det min light version som jag serverar er!
Fuskade och köpte bra frysta hamburgare i affärn, inte som hemgjorda men de får duga!

IMGP1516

Stek dem nästan klara salta och peppra, toppa med cheddarost och ”koppa” gärna burgaren med en porslinsskål, på så sätt smälter din ost lättare ut på burgaren, du får en ugn funktion där i stekpannan och börja sedan med att dela din donut så du får en botten och ett lock. De är här ni fattar va! Min light version! En munk! På Tapas fick vi tre hela munkar! He he he!

IMGP1540

Bred på riktigt rikligt med Srirachamajjo, på med burgaren och de tillbehör du önskar, jag valde enbart majjo och inlagda jalapenos och cheddar, min kimchi var slut! Lite ketchup, montera på donutlocket och du är nästan där! Friterade padrones eller strips till är gott om du är rejält hungrig!

Så gott så jag åt denna anrättning två dagar i rad! Å jag som inte gillar att äta samma mat flera dagar i rad! Inför senaste plåtningen körde jag på en dubbeluppsättning med burgare samt och fläska på lite mer bröd och tillbehör. Ja resultatet ser ni nedan!

IMGP1742

Kan de inte bli Burger Monday nu! Som jag skrivit på Facebook, Twitter och Instagram. Petter du har skapat ett monster!

IMGP1740

Bäst att gå på en långpromenad! Annars kommer ni få se mig rullandes i sommar!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.