Doft och smak

Gårdschips från Halland

| Inga kommentarer

Hittade igen ett blogginlägg som jag faktiskt glömt att publicera! Det handlar om chips! Glöm stora chipstillverkare som OLW och Estrella! När de släpper nyheter blir de bara konstiga smaker tycker jag! Håller ni med mig? Chips med smak av kebab?  Eller nu ”senaste” släppet infrån Estrella…chips med smak av kantareller. Varken fräscha eller speciellt goda! Jag har blivit rätt besviken varje gång de både släppt nya smaker och de spelar ingen roll om de lockar med mästerkockar som fått smaksätta heller! De får inte riktigt till det!

IMGP5948

Jag gillar chips! Jättemycket! Blir alltid lika glad när jag hittar chips från andra tillverkare i affären! Jag brukar alltid köpa dem istället!

IMGP1956

Hittade iallafall nya chips ifrån Halland på Willys som heter Naturchips och de tillverkas av Gårdschips som ägs av Rootfruit Scandinavia AB som även producerar de mycket goda och kravmärkta rotfruktschipsen under varumärket Rootfruit. De har verkligen fått till smakerna på sina chips! Smakar äkta! Smakar mycket! Smaka och lär OLW och Estrella, för här ligger ni i lä!
Smakerna jag hittade på Willys i Umeå va:

Svartpeppar och lime, tryffel samt chipotle chili

Varje 150 grams påse med chips är stämplad med potatisens namn och ursprung. Ner till bonde och kordinaterna där potatisen är skördad. På påsen är det även tryckt vem som tillverkat chipsen, alltså vem som rört om i grytan på chipsfabriken! De har valt att lansera en lite mindre chipspåse efter kunders önskemål! Bra tycker jag för då kan man synda i sig en påse utan att bli helt stinn å få chips-ångest! Saknade Creme Fraiche Svartpeppar chipsen, de såg jag nämligen inte på hyllan! Alla 3 chipsen ovan var goda men rangordnar dem ändå hur jag tyckte!
IMGP1959

Svartpeppar Lime – Fantastiska! Vilken härligt smak, limeiga/syrliga och lagomt peppriga! Länge längtat efter limechips. Ända sen jag fick påsar tillsända mig ifrån Australien av syster och svågerns vän Craig! Väldigt lika dem i smaken så de blev en trevlig flashback!

IMGP1958

Tryffel – lyxiga chips som man gärna kan ha i en skål före maten, till drinken, men kanske inget jag vill käka till en film. Å inget barnchips. Tror inte barn uppskattar tryffel!?! Men jag kan ha fel.

IMGP1957

Chipotle chili – nog kunde de ha kickat en i käften lite mer utan att för den delen bli Blairs death sauce starka! Goda och lagomt rökiga, men med för lite sting! Stödjer gärna Naturchips, Gårdschips, Bjärechips, Svenska Lantchíps, Jonssons chips tom utländska Kettle, de har alla chips som sällan gör en besviken! Skall ändå tilläggas att jag hatar inte OLW eller Estrella! OLW har nu släpp mycket goda Big Cut med smak av jalapeno och ranch (nytänk med jalapeno) och Estrella kontrar med nästan godare sorten  Riktigt Grova Chips – Gräddfil och grön paprika som föll väldigt väl ut hos mig!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.