Doft och smak

Korvpeppen är total!

| 2 kommentarer

Först korvkurs på Umeås deli butik no 1, Duå och veckan efter bloggpraktik hos Familjen Hansen! Lärorikt och peppande! Ni som följer mig vet ju redan att jag köpt en egen korvspruta!

 

Jo man kan hyra dem, visst visst! Men ni känner inte mig! Jag kan komma på helt vansinniga ideer kl 02:45 en Onsdag natt och då kan man inte hyra en korvspruta!

12132793_1511260449192964_2026824359_n

Så jag köpte en egen! Fan vad jag är bra!  Köpte min korvspruta via Lundgrens Skafferi

IMGP9617

Min första korv hemmavid blir den korv jag och farbrorn Ture gjorde på korvkursen. En Nordafrikansk harissakryddad lammkorv vid namn merguez! Jag är jättenöjd att jag lyckades och det helt själv, både göra smet, trä på fjälster och veva och forma korvar! Snabb? Svar nej? Gick det utan svordomar? Jo faktiskt! Men jag veva korven i takt till Five Finger Death Punch! Så de öste ut lammkorv ur korvsprutan! Å tarmen höll! Inte en korv sprack! Gjorde dock smeten lite tjock, den ska va lösare nästa gång och då kanske jag tar hjälp…eller går jag på Classe och köper en skruvtving så att korvsprutan inte promenerar runt på bordsskivan! Recept kommer ni få nästa gång jag gör korv! Nu ska de få mogna till sig i kylen. Kan ju säga att det luktar ljuvligt i kylskåpet nu!

IMGP9629

Ni kanske undrar va det är för små plastsjok som är i bakgrunden!?! Jo det är…

IMGP9628

Fick lite merguez smet över så jag tänkte jag gör några lammpatties. Tänk hem baktbröd surdegsbröd, trevlig sallad och någon fräsch sås å en stekt merguez parisare! Har ni sett en sån förut!?! Skulle inte tro det!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.