Doft och smak

Friterade torsktungor med ärtkräm

| Inga kommentarer

Friterade torsktungor ja tänk chicky-bits fast med lyxig torsk!

Fixa dina torsktungor, skär bort den tunna vita sega hinnan under tungan! Dela tungorna på mitten. Lägg på ett fat å ställ i kylskåpet tillsvidare!

IMGP2607

Ärtpure!

Koka ärtor enl förpackning jag använde frysta å inte burk, spola av å kyl. Mixa dem i en köksmixer, tillsätt lite vinäger ytterst lite och en fin klick med smetana, smaka av med salt och peppar. Passera ärtmoset genom finmaskig sil, du vill inte få med skal! Du vill ha en super slät pure eller hur! Kyl och ta fram just när du friterat torsktungorna!

Sen kör du igång fritösen på lagom temp ca 140 grader

IMGP2611

Sen gör du iordning tallrik 1 med vanligt vetemjöl och här kan du med fördel smaksätta mjölet med salt, kasta runt fiskarna i mjölet. Gör iordning tallrik 2 med lätt uppvispade ägg, tossa sedan runt fisken här . Sista tallriken fiskarna får besöka innan fritösen blir kryddad panko i tallrik 3, se till att de får panering överallt! Tror jag kryddade min torsktungor med lime peppar som jag hade hemma, trodde nämligen jag hade bloggat detta recept. Men som jag ser hade jag bara puschat för de på Instagram!

Fritera och vakta tungorna noga! De ska bara bli gyllene, det går jättefort! Å försök att inte fritera alla på en gång, då vill de fritera ihop sig.

IMGP2646 w border

Servera med ärtkräm och lite färsk sallad och grillad citron!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.