Doft och smak

Nässelpesto

| Inga kommentarer

Hittade ett inlägg i en Facebookgrupp som jag är med i och jag tog det vidare, men grundreceptet lyder, ja bas receptskapare kommer ifrån Majsan Bobacke i trevliga gruppen Trädgårdsskafferiet.

Så jäkla mycket bättre än den jag gjorde sist. Undviker nötter, då jag är allerigisk och ifjol körde jag på jordnötter som jag tål men yuack om jag jämför med peston iår! Iår är det tillsatt solrosfrön istället!

Du behöver:

Bra mycket nässlor
2 vitlöksklyftor eller mer
1,5 dl rapsolja
rostade solrosfrön
gräslök eller ramslök. Jag körde på bägge.
salt
vitpeppar
och en rejäl bit ostkant, gärna med drag i stod det. Jag körde på Skabram, fjällkoost!

Mixa allt, du kan behöva späda med vatten. Välj konsistens själv!

Här fortsatte jag med lite pressad citronsaft, lite cayennepeppar samt chiliflakes, smakade av med mer salt, mer peppar och rödvinsvinäger.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.