Doft och smak

Wombat Candies

| Inga kommentarer

Fick för ett tag sedan ett tips på rågoda saltlakrits karameller av min kompis Mattias Dellerhagen, jepp kaffekungen! Han tipsade mig om en saltlakrits som va otroligt god och som jag borde kolla upp. De gjorde jag och jag bollade tipset vidare till Ninas mat som nu säljer dem! Kanon för då kan jag vid beställning få flera av  mina lakritsar i samma beställning!

Wombat Candies tillverkas i Limhamn i Sveriges minsta karamellkokeri av Sveas karamellkokeri. Wombat Candies, ja de som jag testat är de ni ser på bilden nedan, alla tre väldigt goda, men såklart har jag ju en favorit!

Ja ni gissade rätt, den som är  X – Treme. Så god! Jag bara matade när jag väl öppnat burken! Hallå Matias! Produktfota nu, innan de är försent och lite försent blev det! Fick pimpa insidan av burken med svart servett och pincett-lägga lakritsen på plats för fotot! Så goda va de! Nu ska jag hacka på en sort som jag alltid gillat. Vad har Malaco gjort med sina Djungelvrål. De är ju stenhårda numera, inte alls tuggiga och de känns aldrig färska. Så de köper jag aldrig numera! Utan jag ska försöka unna mig bättre saltlakrits och nu har jag hittat flertalet billiga, men BRA sorter, Salta riksdaler ifrån Lakritskungen, Jättesalta häxor från samma företag och nu Wombat Candies! Hur är de då Wombat Candies? Ja tänk er småsega, färska lakritsfigurer som du lätt kan stoppa in ett gäng av på en gång och njuta av. Lagomt tuggmotstånd. Så svårt att beskriva, måste upplevas!

Muddy Wombats är saltlakrits täckt i lakritspuder.
X-TREME är saltlakrits med saltpulver på.
Salty Liquorice är just saltlakrits utan krussidull. Salta och goda!

Som sagt hann jag nästan inte med att fotografera lakritsen och någon annan bild än den ovan har jag banne mig inte! Snart dags att beställa igen! Å 39 kronor burken så är de ett kap tycker jag för såpass go och fin lakrits!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.