Doft och smak

Zupas Tomato Basil Soup – a copycat recipe

| Inga kommentarer

Okej här kommer en översättning på ett Amerikansk sk copycat recept ”ifrån” cafekedjan Zupas. Jag har inte käkat där så jag kan inte uttala mig och hur när receptet är. Min granne som vart i USA och käkat hos Cafe Zupas tyckte ”min” va riktigt god. Å de tycker jag med, men se upp! Soppan tar sin tid att göra, inte så mycket prepp eller steg, bara tid för soppan att sjuda och ha en ordentlig chans att framkalla alla smaker.

tomato basil soup ala zupas

Du kommer behöva detta till din pesto

2 krukor med färsk basilika, å jag använde bara bladen.
2,3 dl rostade pinjenötter, jag med min allergi körde på rostade solrosfrön
2, 3 dl riven parmesan, jag körde med Parma reggiano istället. Lite billigare!
5 vitlöksklyftor
2 tsk havssalt
1 – 2 dl olivolja, jag gick lite på känn

För själva soppan

1 dl smör, jag använde lätt mindre smör att steka i
6-7 selleristjälkar
2 gula lökar, hackade
1 msk torkad oregano
4 burkar med hela tomater
2 dl grädde eller mer
Smakas av med salt och lite svartpeppar.

Peston:

Skölj och torka av din färska basilika, tvivlar att man behöver göra det här i Sverige men okej, skölj och torka den mellan en handduk, släng ner basilikabladen i din blender tillsammans med vitlök, ost och olivolja och nötter eller solrosfrön. Mixa slät och ställ sedan åt sidan.

Soppan:

I en stor kastrull, jo ta en rejäl en kastrull. De blir mycket soppa! Lägg i smöret och smält det, tillsätt lök och sellerin och stek en liten stund, så de blir glansigt och fint men de ska inte få nån färg. Tillsätt oregano och dina tomatkonserver samt vätskan de ligger i. Tillsätt nu även din pesto, din soppa kommer se grön ut, men de är okej, den kommer ändra färg. Låt sedan soppan sjuda i 4 timmar å har du tillgång till en slowcooker så kör du den på low i upp till 8 timmar! Jag sa ju att de tar sin tid.

När soppan håller på bli klar, så ska du mixa den slät. Rör sedan ner den gräddmängd du tycker är okej! Låt soppan sedan sjuda ytterligare i ca 15 minuter och servera! Smaka av med salt.
Extra! Servera gärna med kokt risoni, det gör soppan matigare, gott till är nybakt bröd. Jag har toköversatt receptet ifrån Amerikanska och du kan lätt överväga att halvera receptet om du inte tänker utfodra många, för den satsen ger rejält med soppa!

Receptet fritt översatt ifrån bloggen It′s the life 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.