Doft och smak

Duå ♥ Haupt Lakrits

| 1 kommentar

NEWFLASH! Lägg ut, lägg ut!

Duå har med Haupt Lakrits gänget släppt en egen lakrits. En GT som de valt kalla den. Riktigt trevlig kula med trevlig smak, men vad är det här med choklad och lakrits? Är mer en som går lös på ren lakrits, helst då saltlakrits. Men jag är ju inte helt tappad bakom vagn eller för den delen tappad bakom flötet. Förstår att de är lätt att smaksätta en bra choklad, säkert bra mycket svårare med att smaksätta en ren lakritsbit. Jag inbillar mig det. Ja jag gissar det!

Så hur smakade GT kulan?

Det här med att beskriva smaker. Jag är helt värdelös på det. Vet vad jag tycker är gott, men har svårt att sätta ord på det, men jag tog lätt igen enbären och även citrussmaken ifrån de torkade citronskalen som ingår i smaksättningen av denna kula. Hade gärna haft mer syrlighet i chokladlagret, men egentligen finns de inget stort att klaga på. En god kula, som man gärna tar fler av. Å jag som inte ens brukar digga Haupts lakrits, men nu när DUÅ släppte en egen och i fin ”kaffepåse” så va man ju tvungen att ”stödköpa”

Jag hade nog själv valt att laborera med shezuanpeppar och yuzu. Denna älskade yuzu! Men nu när grabbarna även driver Open/Closed. Har ni missat att de på kvällarna, ja vissa kvällar har de en av Umeås hippaste barer? Kolla deras hemsida för info om Open/Closed, så är väl en GT kula (Gin Tonic) en rätt smart första lansering. Men Lars och Per, visst kan vi förvänta oss fler släpp?

Denna GT kula säljs endast på DUÅ och i en begränsad upplaga, så skynda fynda om ni är sugen på en påse! 94 riksdaler landar en påse på. Väl spenderade stålar om ni frågar mig.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.