Doft och smak

Emil Årengs skogslemonad nu kallad hjortron fizz

| Inga kommentarer

Fick receptet av Emil för att kunna lägga ut på bloggen redan år 2017. Här mixade och kokade Emil ihop lite olika brygder på Umeå Smakfestival.

Det du behöver till att göra Emils skogslemonad är:

1 kg socker
1 liter vatten, värm upp en sockerlag.
Tillsätt 200 gr frusna hjortron och 100 gr granbarr.
Låt hjortron och granen få ligga och dra i en timme eller mer.
Sila bort hjortron och gran. Kan stå i kylen upp till 3 månader

För en drink ta

3 cl hjortronlag
1.5 cl citronjuice
5 cl sodavatten

Norrländskt!

Kul med lite recept med anknytning till naturen vi har runt omkring oss. Jag gjorde ju såklart iordning en flaska med hjortron och gran, här mättes inga barr. Jag körde på granruska och det tror jag Emil gjorde med. Min har lätt legat kvar i kylen. Säkert sen förra året och den har inte jäst. Jag kan ha tillsatt Atamon, men jag minns ej.

Väljer själv nu att kalla inlägget för hjortron fizz, då den är kolsyrad. Å läsk är ju inne nu!  Lånade en sån stor burk med tappkran av mor i glas och försökte få till ett foto, fyllde på med granruska och krossad is, men jag blev inte nöjd med resultatet, så jag fotograferade om det senare på em och då blev det så här! Å då blev jag nöjd!

Hjortronfizz, en otroligt god alkoholfri drink, perfekt i sommarhettan. Ja än är de fina dagar att sitta ute och sörpla lite hjortron fizz! Annars har ni ett fin fint recept till nästa år.

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.