Doft och smak

Svåger Pers korvstroganoff

| Inga kommentarer

Finns ju massor av korvstroganoff recept därute på internet. Å alla gör väl lite olika. Med nästan samma resultat. Men jag tycker att min svågers är ett av de bättre å det säger jag utan att testat de andra! För det behövs ju inte! Roligaste storyn om uppkomsten av maträtten biff stroganoff står vår svenska författare och musiker Carl Johan Vallgren för i låten Om duellen mellan löjtnant Carl-Henrik Leijonborg och den ryske greven Stroganoff, låt texten hittar ni här.

Men nu kör vi va? Det här är vad du behöver:

Falukorv av god kvalite, strimlad
1 gul lök, hackad
1 – 2 msk tomatpure
ketchup, chilisås efter behag, jag använde rätt mycket då jag gillar sås
1 burk med finkrossade tomater
salt och svartpeppar
en skvätt mjölk
citron! Oh yes vi kommer till den!

Stek löken lätt, svetta den den endast. Svetta? Ja steka utan att den tar färg. Tillsätt sedan din skurna korv och låt den få lite färg. Tillsätt sedan en klick med tomatpure, ett rejält tryck på ketchupflaskan och tillsätt även lite chilisås.

Låt steka ihop lite granna och pudra lite paprikapulver över. Öppna sedan en burk finkrossade tomter och häll innehållet över. Rör om ordentligt och bestämt men endå försiktigt. Vänd runt så det blandas. Ja du förstår! Du vill  juvinte mörda korven mer än nödvändigt. Koka en stund och sedan kryddar du med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.

Efter de fått puttra ihop ytterligare en stund så pytsar du i mjölk i lagom mängd, de både ändrar färg på stroganoffen samt späder ut den. Sen efter en stund så valde jag endå att toppreda min stroganoff. Tycker den fick en värdig konsistens. Krämig.

Nu till det som kan anses som lite ovanligt. Skär upp en citron och låt varje gäst om den vill pressa lite citronsaft över sin portion med korvstroganoff, citronen höjer smaken på den här anrättningen jättemycket. Jag vill aldrig mer äta korvstroganoff utan citron till.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.