Doft och smak

Claudio and Friends

| Inga kommentarer

Är i Stockholm och då blir jag inbjuden till press & bloggmingel dagen före Claudio & Friends öppnar. Va kul lilla jag blev inbjuden! Åkte Saltsjöbanan ut till Lillängens station och gick sedan till Augustendalstorget 8, i Nacka där Claudio & Friends ligger beläget.

Vad är då Claudio Kitchen & Friends undrar ni?

Det är en liten deli/matmarknad med Italienska produkter. Vissa produkter känner jag igen sedan tidigare som till exempel chark från producenten Macelleria Fallorni.

Tyckte att vildsvinet glodde på mig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å hej Piennolo, tomaterna från Vesuvios bergssluttningar ja de känner jag ochså igen!

Möts i dörren av Claudio och hans fru Jenny och Claudios mor Gina som alla hälsade välkommen. Gina började importera Italienska matvaror redan för 27 år sedan. CLAUDIO KITCHEN & FRIENDS är i första hand bakfickan till deras grossistverksamhet Italiana Food Selections.

Det bjöds på bubbel, ost och chark och en god grillad smörgås med mortadella.

Å klart man tackar ja till bubbel! Väldigt trevligt & gott. Vilken trevlig ost! Den köpte jag med mig hem av! Det var en getost som heter Robiola de Roccaverano D.O.P. (den luktar fantastiskt och smakar fantastiskt!) Claudios mor kom när jag ätit klart och frågade om jag var mätt. Känns väldigt Italienskt. Supertrevligt värdskap av alla i butiken!

Å imorgon öppnar de upp sin lilla ”bakficka” för oss alla som vill handla exceptionella råvaror och som de skriver på sin flyer ”De vänder sig både till en nyfiken publik, till en vältränad publik och till alla som är kära i Italien.
Allt under samma tak och kallar det för ”Friends”

Här är tanken att du kan komma in och handla de du behöver till din Italienska middag/fest. Du kanske letar efter något du smakat i Italien, varesig det är ost eller chark, köpa dig en espresso eller någon trevlig olivolja eller vinäger eller utvalda köksutensiler. Eller Italiensk choklad! Fanns flertalet sorter.

Nedan kommer en sk bildbomb, men med inga förklaringar, de behövs inte!

Som ni ser fanns det massor att kika på och handla utav. å handla gjorde jag. Lite ost, lite chark och en äpplemust och vi som handlade fick även en goodie-bag med oss!

Claudio & friends kommer även sälja middagskassar eller sin ost och chark-kasse. De finns nästan varje vecka låter Claudio hälsa! Besök Claudio och hans vänner för trevlig shopping och trevligt surr! Ciao!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.