Doft och smak

Gummibulla

| Inga kommentarer

Fick receptet av min arbetskompis häromkvällen på jobbet. Ett bröd som hans mormor Mirjam bruka baka när han va liten. Kul med recept som lever vidare. Å nu sprids det vidare! Å vilket namn det är på brödet! Gummibulla! Helfestligt tycker jag!

Receptet nedan är på ett sött långpannebröd. Väldigt likt sirapslimpa. Brödet lämpar sig väldigt bra med mycket smör och ost på, jag hade ingen ost hemma så det fick blir medwurst istället! Funka det med! Avnjut gärna brödet med kall Oboy eller en kaffe!

Så här gör vi

Rör ihop följande ingredienser:

1 liter flmjölk
3 dl sirap

Rör sedan i

1 kilo rågsikt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat

Rör ihop allt och bred ut över ett bakplåtspapper i en långpanna. Degen behöver bara röras ihop, så att allt blandas.
Alltså du slipper knåda den här degen.

Grädda i 100 grader, mitt i ugnen i 45 minuter, höj sedan ugnsvärmen till 150 grader och grädda vidare i 35 minuter till.

Ta ut kakan från ugnen och stjälp upp den från plåten, Jag valde att dra bort bakplåtspappret under brödet och flippa tillbaks den sedan igen.

Pensla sedan på en kaffeblandning, bara ett tunt lager efter du gräddat brödet. Blandningen är vanligt kaffe med lite socker utrört i å du behöver endast lite kaffe. Jag gjorde iordning en liten espresso med kanske 1 tsk socker i.  Låt sedan kakan svalna under handduk och skär sen brödet i lagoma bitar.


 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.