Doft och smak

Linda Sundströms ädelost soppa

| Inga kommentarer

En soppa som min kompis Linda bjöd på när jag besökte henne i Sthlm för många många år sedan och den har alltid funnits kvar bland mina handkluddade recept! Linda finns tyvärr ej med oss mer och jag kommer tänka på fina Linda varje gång jag lagar till och äter denna maträtt!

Underbart krämig och god soppa.

Ingredienser du behehöver:

1 hackad gul lök
4 skivade potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förpackning Kvibille grädd ädel
2 ½ dl grädde
5 dl mjölk
3 dl vatten
1 påse med färsk bladspenat
Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du:

Har inget egentligt körschema, det är rätt så straightforward matlagning.
Hacka löken och stek den försiktigt, den ska bara bli mjuk. Inte få färg! Fortsätt sedan med att smälta ner osten, gärna söndersmulad. Tillsätt grädden, vattnet och mjölken. Tillsätt buljongtärningarna och den skivade potatisen och sjud tillsdess att potatisen är färdig. Lägg då i spenatbladen å jag brukar ta mig tid och skära av de flesta stjälkarna. Ni gör som ni vill!

Rör om ordentligt å smaka av soppan med ev mer salt och nymald svartpeppar. Gärna nymortlad eller nyvevad ur kvarn.

Servera gärna med ett gott med en ljust matbröd till. Alltid gott med mjukt bröd till soppa, perfekt att skopa upp den sista från tallriken med.
De friterade potatis slantarna ni ser på bild är mitt tillägg. De tillför krunch. Dock ingår de inte I Lindas original recept, så de är fria att skippa! Om ni gör slantarna, skippa å salta dem!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.