Doft och smak

Lite hårdbröd som jag testat

| Inga kommentarer

Alrig gillat hårdbröd egentligen. Men nu när jag inte ska äta så mycket bröd. Måste man välja bättre bröd iallafall här kommer nu en bildkavalkad på olika hårdbröd som jag gillar.

Först ut!

Ryvita mörk råg är ett bröd som är inte är gen modifierat.  Innehåller inga konstgjorda färger eller konserveringsmedel. Inget tillsatt socker! Bra val för vegetarianer.

Ryvita Rågbröd

Ryita mörk råg är ett lite mindre knäckebröd alltså varje skiva är lite mindre!  Brödet innehåller 95% fullkornsmjöl och när man stoppar det i munnen känner man en flingsaltkänsla, riktigt gott med en god ost ovanpå! Dietistens tips! Gott ovanpå sägs KESO oxå va, tillåt mig tvivla att de blir gott. Keso kanske är något man måste lära sig gilla? Men måste man gilla allt!? Svar: nej!

Wasa surdeg flerkorn

Andra brödet jag lärt mig gilla är Wasa Surdeg flerkorn. Ett helt klart grövre bröd med bra tuggmotstånd! Brödet innehåller fullkornsrågmjöl, fullkorns rågsurdeg, havregryn, fullkornsvetemjöl, fullkornshavremjöl, fullkornskornmjöl, jäst, salt, korn, emulgeringsmedel (varför).  Ett gott hårdbröd, bra tugg och de ser fint ut med havregrynsflingorna på varje brödskiva!

 

Tredje brödet. De som är mest lätt att käka och de är flortunt, de kommer från Kavli och heter Kavli Flatbröd. Passar mycket bra istället för kex på ostbrickan, om än de lätt vill gå sönder om man ska mosa på diverse ostar, bäst blir de med mjukostar på. Men de funkar! Som sagt lätt att gilla! Ïnnehåller fullkornsrågmjöl.

Kavli Flatbröd

Fjärde brödet som jag testat kommer åter igen ifrån Ryvita och det heter Ryvita Sesam, å är ett ”frasbröd” kryddat med sesam. Har inte bestämt mig om de är hiss eller diss än! Brödet innehåller fullkornsråg. Innehåller bara naturliga ingredienser och inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel…jättebra!

Ryvita Sesam
Hårdbröd e grejen här hemma hos mig nu, visst jag käkar mjukbröd oxå men mest hårdbröd. Har köpt mig en bakbok om just knäckebröd! Knäckebröd – En bok om livets hårda av Olf Jönsson och Johanna Paues Darlington, har sedan några dagar satt en rågsurdegsgrund. Får se om det blir dinkelbullar, hårdbröd eller dinkelbaugetter!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.