Doft och smak

Bullar på tub!

| 1 kommentar

Har ju x antal gånger köpt croissant deg på tub från annat företag och de blir förvånandsvärt frasiga och goda när de är nygräddade. En perfekt produkt att ha hemma i kylen. Ja när ni får oväntat besök. Nu fann jag bullar på tub från Danneroll! Hade inte planerat de här inlägget till kanelbullensdag men nu blev de så…satan så fjantigt egentligen. Va blir nästa dag? Löjl säger jag!

Bulldeg för 6 bullar ganska perfekt tänkte jag…ska tydligen bli 6 – 8 bullar å de enda man behöver ha hemma är kanel, ägg att pensla med samt pärlsocker att garnera med och förstås smör att stryka på emellan. Tänkte även, smidigt med bara typ 6 bullar. De käkar man ju upp på någon dag! Har man liten frys så är då inte jag intresserad av att fylla upp den med bullar.

 

Så hur blev bullarna?


Nu gjorde jag exakt efter burkens anvisning. Jag tog till och med kanel på istället för min bullfavoritkrydda kardemumma! Kardemummabullar ska de ju va och iskall mjölk! Öppnade förpackningen och rullade ut degen, på mjölat baksbord och sen bredde jag smör på och pudrade över rejält med kanel. Rullade sedan ihop den som en rulltårta och skar sedan 8 skivor. Penslade dem med uppvispat ägg och strösslade över pärlsocker. Gräddade sedan bullarna i 225 grader i ca 14 minuter.

Luktar iafall äkta & gott! Men vänta nu äkta? Kan de bli de med fuskdeg på tub!?! Kollade in innehållsförteckningen och den skrämde mig lite! Tänker inte rabbla loss ingredienser. Men den innehöll mycket konstiga ämnen som då normalt inte finns i hembakt. Iallafall inte i mina bullar!  Äkta hembakt är ju såklart bäst.

 

Så dessa bullar går alltså inte att jämföra med hembakta bullar. Kommer aldrig mer köpa denna tub/rulle. Då köper jag hellre färdigbakade bullar i butiken! Skulle inte ens ha en tub på stugan, sk just in case bullar! Flopp säger jag! Inte imponerad! Köp croissanter på tub/rör istället! För de är goda tycker jag! Eller baka egna bullar även om ni har liten frys. Vem uppskattar inte en påse hembakta bullar? Här är ett tips på värsta bästa bullarna! Säfflebullar!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.