Doft och smak

Friterad sötpotatis & spetsad ketchup

| Inga kommentarer

Helgen har gått i regnets tecken här i Holmsund. Grått, grått, grått! Kallt, kallt, kallt! Men de har inte hindrat mig ifrån att grilla & premiär äta ute! Jo nog va de i tidigaste laget att sitta ute å käka. Det var rätt kallt! Igår bbq:ade jag kyckling och idag körde jag chuck roll på grillen. Men vi struntar i köttet denna gång och går vidare till stripsen och den spetsade ketchupen!

Egna strips på sötpotatis

Skär skalad sötpotatis, och fritera dem sedan tills de är klara! Enkelt va? Har du en fritös så använd den (gärna ute) eller gör dem i din ugn. Vet inte om jag gjorde något dumt, jag pudrade lite rökt paprika pulver på innan friteringen…gjorde nog varken till eller från. Skulle ha pudrat dem efter för smakens skull. Nu blev mina strips rätt så soggiga, ja rent slappa & degiga.  Inte så som man vill ha sina strips! Goda blev de! Ja riktigt goda! Ska nästa gång tossa de ofriterade sötpotatisstavarna i lite polenta eller i majsstärkelse som Linda Lomelinos bakblogg tipsar om, det är även där som jag hittade den spetsade ketchupen. 

Å kolla in hennes foton! Whoaw va snygga fotografier!

Spetsad ketchup aka tuppketchup deluxe

Busenkelt! Tag vanlig ketchup & krydda upp den med Sriracha Hot Sauce och mal sen över svartpeppar, veva runt ja, blanda ihop. Servera med sötpotatisstripsen till. Jättegott och lite hot att dunka dem i. Kommer flitiga röras ihop till sommarens alla grillskivor.

Så otroligt svårt att va själv å matfota. Laga maten, arrangera den, fotografera den och helst hinna med och käka den medans den är varm. Äsch lite får man väl offra för konsten. Känns härligt med en annalkande sommar. Ska försöka laga mycket mat utomhus. Ska även försöka röka lite kött/fisk i sommar. Något jag inte orkade med eller hann ifjol.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.