Doft och smak

Willie’s Cacoa

| Inga kommentarer

För något eller några år sen följde jag en serie om en gubbe som heter Willie Harcourt-Cooze, i den ”dokusåpan” åkte han över ”hela” världen för att dels köpa in utrustning och de bästa kakaobönorna! Hans mål göra egen bra choklad! Serien kantas såklart av dåliga kakaobönor, maskiner som går sönder och deadlines och annan produktionsproblemantik…

Blev lite peppad och tänkte hans choklad vill man ju testa och nu kan man det! Utan att behöva beställa den ifrån England. Hittade flertalet av Willie’s CacaoDUÅ i Umeå.
Eller gå in på Adoro och kika efter vem som är er närmsta återförsäljare!

IMGP5877

Fastnade direkt för Willie’s Cacao Luscious Orange, för jag är en fan av apelsinchoklad…men de här inte de vanliga Romerska Cloetta bågarna som vi är vana vid. This is the real deal! Mer vuxen smak!

Luscious Orange Willie’s Cacao är en mörk choklad gjord på bönor från Baracoa på Kuba. De utsökta bönorna har toner av honung som gifter sig med essensen av apelsin kakaoinnehåll på 65 %

Willie fastnade för chokladen genom sina många resor och äventyr i Venezuela, Mexiko och många andra länder och områden. Med sin choklad vill han att folk ska få uppleva några av de uppvaknanden han själv fick under sina resor. Att få uppleva de smakerna jorden, skogen och bönorna har att erbjuda. Det enda som tillsätts i chokladkakorna är ekologiskt socker från Kuba och lite extra kakaosmör för att trolla fram ännu mer lenhet.

IMGP5885

Den andra jag testade Ginger Lime ochså den en mörk choklad 70% kakao innehåll, med kakao som kommer ifrån Sierra Leone och den chokladkakan är tung och fyllig. Med spännande smaker som ingefära och en liten hint av lime. Båda bitarna är 50 grams bitar, så alltså en stor skiva som du bryter itu som du vill!

Finns flertalet sorter bla mjölkchoklad, choklad med nötter som jag såklart hoppar över pga allergi. Men se upp och du är känslig som allergiker, precis som vanligt står det att de KAN INNEHÅLLA SPÅR AV NÖTTER.

Hittar ni åt dem testa dem! Dela dem gärna med en vän till en sjysst kaffe kopp! Vill jag äta mängder av choklad så köper jag gärna mjölkchoklad. Men dessa funkar kanon till kaffe!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.