Doft och smak

Asia sticky drumsticks

| 2 kommentarer

Kladdiga, goda kycklingklubbor gjorde jag ju i somras på grillen med hjälp av bla lönnsirap. Å det blev ju kalasgoda så jag tänkte lite…
Men idag kände jag inte för att stå ute och grilla i minus 27! Använde spisen och ugnen och de funka bra det med!

IMGP1229

Köp hem en låda med kycklingklubbor, billig detalj samt bra att hålla i medan man äter! Ja du kommer skita ner dina fingrar under måltiden! Är det där uttrycket finger lickin good kommer ifrån? Hursom såsen blir riktigt kladdig och god!

Blanda ihop följande i en stor skål

2 msk flytande honung
2 dl sweetchili sås
1/2 dl eller ev mer soja
1 tsk dijonsenap (jag glömde stoppa i det å de blev bra ändå)
1 liten bit riven ingefära
1 vitlöksklyfta, mosad eller hackad
1 hel lime som du pressar i

Salta och svartpeppra dina kycklingklubbor ordentligt runt om och ringla sedan över all din kladdiga dressing! Vänd om ordentligt!
För över till en lämplig form som tål ugnsvärme och grilla sedan din kyckling i 200 grader ca 25 – 30 minuter, mitt i ugnen.

Ta ut efter halva tiden och vänd på kycklingen eller skaka om ordentligt. Skopa upp & pensla dina kycklingklubbor och he sedan in i ugnen i ca 15 minuter till.

IMGP1206

Jag tycker inte min sås tog ihop så som jag hade önskat, så jag lyfte ur kycklingen och lät såsen reducera och bli riktigt kletig innan jag la tillbax och snurrade runt kycklingklubborna så att de täcktes ordentligt.  Vid servering kan du strö över lite chiliflakes om du vill!

Jag serverade ris och en asiatisk influerad riven sallad till! Receptet ser ungefär ut så här! Jag höftade å de tillhör inte vanligheterna!

IMGP1248 IMGP1230

Julienne riven morot, riven gurka och sesamfrön. Eftersom jag inte tål morot i otillagat tillstånd så kokade jag upp en  1 2 3 lag och slog på ovanpå morötterna. Alltså 1 dl ättika 2 dl socker och 3 del vatten.  Koka upp och häll över morötterna. Låt stå så en stund. Du vill ha krispet i morötterna kvar så när du tycker de är lagomt silar du bort lagen och tillsätter gurkan och sesamfröna och ev pumpafrön, chiliflakes och lite mirin/sake och lite socker och lite salt.  Smaka av! Servera med ris, kycklingklubbor samt finhackad salladslök!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.