Doft och smak

Rulltårta med matcha te och yuzu!

| Inga kommentarer

I helgen hade jag vänner över på middag. Middagen gick i Japanska tecken med ramen och friterad kyckling! Jättegott alltihopa! Men funderade länge på min efterätt? Ville gärna att de skulle vara något med asiatisk influenser, men ändå något man känner igen! Rulltårta fick det bli med en tvist!

Snabbt och baka gott och enkelt! De blev en rulltårta smaksatt den grönt matcha te och fyllning smaksatt med yuzu. Den där otroligt goda juicen. Tänk er en juice som smakar mandarin grapefrukt och citron. Väldigt god!

IMGP6861-01

När jag bakar rulltårta använder jag alltid mig av samma recept och det är Ingers rulltårta! Den blir alltid bra! Alltid!

Ingers Rulltårta

Det här behöver du:

3 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kokande vatten

Mitt tillägg 2 msk matcha te

Gör så här

Klä en långpanna med vanligt smörpapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver med vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Blanda sist ner det kokande vattnet.

Häll smeten direkt på papperet på plåten, när kakan har gräddats klar, strör du strösocker över kakan och vänder den upp och ner, på ett nytt smörpapper som du strött lite extra strösocker på.
För att få bort papperet på kakan ska du pensla papperet med kallt vatten och försiktigt dra bort det. Bred valfri sylt på kakan och rulla ihop den till en rulle innan den kallnar.

Grädda i 250° på fals 1 tills kakan får fin färg (tänk på att det går fort, ca 5 minuter). När du rullat ihop kakan låter du den kallna med skarven nedåt (så den inte rullas upp igen)

image

Min fyllning:

1 ask med philidelphiaost
florsocker ca 05 – 1 dl
yuzu efter smak
2 dl grädde

Blanda alla ingredienser och vispa ihop. Vispa fyllningen ganska fast och bred sedan ut den på din rulltårta innan du rullar ihop den.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.