Doft och smak

Matjesillspannacotta

| Inga kommentarer

Kör en fräsch mycket god sommar repris! Skulle ha uppat den före midsommar, men struntade i det då jag jobbade hela den helgen. Hursom en otroligt billig och god, starter/förätt om ni så vill. Eller som ett tillbehör på ett smargasbord, bland en massa andra smårätter. Ahh detta är sommar för mig! Ja jordgubbar &  gräddmjölk, rökt sik och äggröra, surströmming. Ja ni fattar. Testa denna om ni gillar matjesill! Ni kommer gilla den…de är jag ganska säker på! Till just denna pannacotta använde jag mig av Lindahls Ryska yoghurt. En toppen yoghurt! Har även gjort pannacottan på Turkisk yohurt och med lika bra resultat!

Receptet kommer från tidningen Laga Lätt 2008, nummer 6

Blir ca 6 portionsglas

 

1 burk matjesill file ca 200 gram + 1 msk spad2 gelatinblad

1 dl vispgrädde

1 dl Turkisk yoghurt

3 msk finhackad gul lök

2 msk hackad dill + till garnering

Gärna lime eller svartpeppar

Delikatesskapris om man vill till garnering

 

Häll och och hacka sillen fint. Spara 1 msk av matjesills spadet.

Lägg gelatinet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull (vakta noga)

Häll på grädde i en tunn ståle under omrörning tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sill bitar. Smaka av med salt och peppar.

Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera gärna med sik eller löjrom & dillvippa vid servering.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.