Doft och smak

Krämig kall chilipasta

| Inga kommentarer

Försöker mig på en härmapa, ni vet den där krämiga chilipastan, ja du vet den som du kan köpa i ”alla” affärer på lösvikt från salladsbaren. Jag gör det typ ”alltid”! Men hur svårt kan de va å göra en härmapa på den?

Jag laborerade med följande ingredienser å började så här:

majonnäs ifrån Hellmans, ta en ordentlig slev
Halv burk creme fraiche, ej light.
Chilipulver
paprikapulver
halv tsk senapskorn
en lagom bit med purjolök, skuren i inte alltför tunna skivor. Ta gärna med det gröna!
tomater, skopa ur inkråmet. De gör man för att få bort lite vätska.
salt
svartpeppar
1 äggula
liten skvätt med vitvinsvinäger
lite rapsolja

Så här gör du:

Blanda majonnäs och creme fraiche med alla kryddor och äggulan. Du vill helst bara ana chilin det tycker jag är bra. Den ska inte ta över. Mortla senapskornen till ett ”pulver” och blanda ner i röran. Koka nån pasta som du gillar, jag valde Strozzapretti, för hur kul är vanliga makaroner? Nä precis astråkiga! Tror de brukar ha Fusili på affärns salladsbar.

När jag tog ut min sallad ifrån kylskåpet och rörde runt så var den väldigt fast, så då spädde jag med mer majonnäs och lite mer creme fraiche. Smaka av med salt och peppar,

Strö över strimlad purjolök. Servera gärna med painriche å vet ni vad resterna blir ännu godare, tycker den vann på att stå en natt i kylskåpet.

Så betyget då? Helt klart likt affärns och min granne tyckte tillochmed den va godare än salladsbaren! Häpp!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.