Doft och smak

Årets julsenap 2018

| Inga kommentarer

I år är de två som jag testar! Julsenapen 2018!

– SPONSRAT INLÄGG –

Jag har fått pröva senap ifrån både Apoteket och Kronan. Stort tack för att ni kommer ihåg mig varje år!

Vad snackar han om?

Jo Årets julsenap ifrån Apoteket och i år har även Kronan en egen specialare!

Vi börjar med årets senap ifrån Apoteket 2018. Den kommer i smaken chili & honung.

Tillverkning av senap på apotek har en lång tradition och i år verkar apoteket dock ifrångott recept ifrån små apotek. Just det som jag tyckte va kul. Men för läänge sedan va senapsfrön, saffran och kryddväxter ingredienser i olika brygder och dekokter som ansågs bota olika åkommor.

Vad sägs om torr finstött senap som blandades med rosenfrön till en gröt som bands runt huvudet som en bot mot sömnbesvär. Hmm kanske det man ska prova? Tanken va att jag skulle fotografera migsjälv med grötomslag med rosenbladen och lite senapspulver…göra en kul bild, men jag hade inte riktigt energin för det. Sorry!

Som överskriften till blogginlägget sa, i år är de två!

Även Kronan har släppt julsenap, deras ”första”. Vanlig senap har de haft förr men nu kanske de tar upp ”kampen” med Apoteket varje år och producerar en års senap?

En 2018 års senap som är smaksatt med nejlika och pomerans. För några år sedan sa jag till om att de borde ha en egen års senap, precis som apoteket har. Kanske de lyssnade på mig? Jag väljer att tro det. För nu finns den!

Apotekets julsenap med chili och honung kommer i sitt fina Höganäs krus.

Kronans senap med pomerans och nejlika kommer i en brun apoteksburk med fin utformning på etiketten.

Det estetiska är viktigt, särskilt om den ska stå framme på julbordet.

Pris på Apotekets julsenap i krus är 89 kronor och jag spar krusen för varje år, tänker de blir bra kaffemuggar.
Kronans senap kostar 49:50 kronor.

 

Apoteket senap är mörkare i tonen, kanske har de använt mer bruna senapsfrön än gula?

Kronans är ljusare fast utan att bli så där ljus som tex korvsenap ifrån Slotts på tub kan va. De här är båda senap som är grovkorniga å de gillar jag.

Vinnare hos mig blir i år blir Kronans senap med pomerans i. Men min mor gillade den lite sötare senapen ifrån Apoteket, medans far tyckte de va goda båda två och svåra att sätta någon före den andra. Skulle kanske kunna skriva att de är delad första plats.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.