Doft och smak

Kinesisk köttfärs med blackbean sauce

| Inga kommentarer

Fick förfrågan att lägga ut receptet på min blogg så här kommer det. Jag tillsatte några ingredienser, känns som ett pytt i panna recept. Man tager vad man haver recept å nej jag har inte hittat på receptet själv, kommer ifrån internet. Brukar va noga med vart jag hittat receptet men hittade banne mig inte igen de nu när jag skulle till att blogga. Here we go!

Du behöver följande ingredienser för att få till min panna!

400 gram köttfärs eller om ni vill välj fläskfärs, då får ni en ljusare färg på er anrättning.
1 burk bambuskott, finstrimla dem gärna
1 tsk av Lee Kum Kee s Chili and garlic
3 msk blackbean sauce från tex Lee Kum Kee
liten dash av mörk sojasås
1 dl vatten
1 röd finstrimla chili, välj en du gillar
1 msk rapsolja att steka i
1 tsk vitlök pureead
1 tsk ingefära, gärna pureead
finhackad vårlök att strö över vid servering. Ställ gärna fram extra chili and garlic paste på bordet så kan man enkelt tillsätta mer hetta om man så önskar

Så här gör du:

Hetta upp en wok och tillsätt olja, fräs din färs. Tillsätt även vitlöken och ingefäran och chili vitlöks paste. Stek ihop en stund.
Häll i blackbean sauce och rör om så den fördelas i pannan. Tillsätt vattnet och sojan och rör runt ordentligt. Låt koka en stund, men vätskan ska inte koka bort. Smaka av med lite socker om du tycker din ”stirfry” är för salt.

Tillsätt nu dina bambuskott och rör om än en gång. Ta av från spisen och servera med ris eller ännu bätter med kokta nudlar. Jag tog de jag hade hemma. Hade jag haft champinjoner så hade jag låtit dem gå med i grytan ochså. Mättande och gott!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.