Doft och smak

Blomkålssoppa med rökt öring och tryffelstänk

| Inga kommentarer

Kör en sommar repris på ett redan bloggat recept. Men den är så bra så det gör inget! Perfekt som förätt! Det här en en len och trevlig soppa som Mathias Kemi bjöd på i tv, Halv åtta hos mig! Redan år 2009
Har inte lagat så mycket ifrån program-serien. Tror de har blivit 2 soppor! Å båda har smakat toppen!

Ingredienser

1 msk olivolja
1 st purjolök
350 g blomkål
4 dl mellangrädde
6 dl hönsbuljong
flingsalt
svartpeppar från kvarn
4 skivor kallrökt fjällröding, jag hade öring!
några stänk av tryffelolja

 

Gör så här

Skölj och hacka purjolöken och dela blomkålen i grova bitar. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg, tillsätt blomkål och buljong.

Sjud blomkål under lock tills de är mjuka. (tillsätt grädden just innan du ska mixa den. Upplever att den vill bränna fast annars)

Mixa till en soppa med stavmixer/mixer, smaksätt med salt och peppar. Skär den rökta fjällrödingen i mindre bitar, lägg ner toppformat i mitten av djuptallriken. Servera soppan varm på fjällrödingen så att rödingen fortfarande sticker upp ovanför soppan, avsluta med stänk av tryffelolja.

Jag hade inte tid att röka fisken dennagång eller rättare sagt jag vart lat så jag gjorde öringen i papilotte och sedan när jag la ned fisken i sopptallriken så droppade jag över ekrökt vatten ifrån Wales och företaget Halen Môn visade sig fungera bra tycker jag även om fisk rökt på riktigt levererar en djupare rökighet.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.