Doft och smak

ConCoct Fabrique

| Inga kommentarer

Marmelad, ja vem gillar inte det? Just de här marmeladerna skojar du verkligen inte bort! Fick min första marmeladburk från ConCoqt Fabrique av mina vänner Hanna och Stefan som de hade köpt i sitt kvarter där de bor i Liljeholmen, STHLM. Minns precis vilken de va!

Den är fantastisk på brie eller på getost! Fantastique!

ConCoct betyder på engelska koka ihop, hitta på!

De kokar och bakar och använder sig mestadels av fina ”skånska” lokala grödor, frukter, örter, kryddor, öl och sprit. Allt de tillverkar görs från grunden, utan några tillsatser. Vissa ingredienser är ekologiska, andra inte.

I BAGERI:et har de sin egen kvarn som kallas ”Malte”. Där maler de lokala sädesslag till fullkornsmjöl. Det ger dem varierande struktur på de bröd, knäckebröd, kex och kakor som de också tillverkar. Allt sker på hantverksmässigt sätt. Rätt häftigt va! Här skulle va kul att få göra ett studiebesök!

I KOKERI:et kokar de marmelad, gelé, chutney, ketchup, matsås, senap och sirap. De använder tex alltid färska citroner istället för citronsyra. För att få mer smak och karaktär på produkterna kokar de bär/frukt/grönsaker varsamt, så att bitar finns kvar i deras produkter. De tillsätter nästan aldrig vatten, förutom när de kokar deras fyra olika fikonmarmelader. De säljer även matsåser och sirap som låter spännande! Den som jag vill få tag på är tomatsirap!

Sen valde mina vänner på Ninasmat att lyfta in ett urval av deras härliga produkter! Jag köpte såklart direkt marmeladen med rödbeta! Men även Ananas och Blåbärsmarmelad. Å det är ju inte bara Ananas och blåbärsmarmelad. Vad sägs om Ananas smaksatt med mango, lime och vit rom.

Å blåbär som är smaksatt med mörk rom och stjärnanis.

Å så här håller de på. Tror de har ett spännande smak labratorium som de jobbar fram deras roliga smakkombos i! Helt klart roliga smakkombinationer som bjuder de på! Nedan är mina miljöbilder på Concoct Fabriques härliga marmelader hemma i mitt kök!

 

Marmelad på nybakt rostat hembakt bröd, hur gott är inte det! Jag tycker verkligen ni ska kika in på Ninasmat och se vilka produkter ni kan beställa hem. Jag rekommenderar verkligen Rödbeta!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.