Doft och smak

Foccacia

| Inga kommentarer

Kommit av mig lite med matbrödsbakningen, tänkt käka soppa och Italienskt i helgen och då passar ju ett Foccacia bröd bra till. Ut och handla mjöl och jäst. Tur man har en snäll far som skjutsade mig. De blåser nämligen småspik ute! Nu inne igen så nu startar jag upp Ankarsumen min!

Börja så här:

Tag fram assistenten eller bakbunken och bottna den med följande:

25 gram smulad jäst
1 dryg matsked sirap
kör med
6 dl varmt vatten, jästvänglig temp ca 37 grader
putta sedan i ca 12 dl vetemjöl
1 msk salt
2 msk god olivolja


Knåda degen 1o minuter på låg växel , låt sedan gärna jäsa i 60 minuter. Tag upp å knåda lite lätt, kavla alternativt tryck ut det i en långpanna. Ska helst täcka hela. Massera små gropar i din deg och pensla på rejält med olivolja, fega inte! Strö över flingsalt och rosmarin och timjan. Tryck ned urkärnade oliver, jag körde på Tabascokryddade oliver för lite extra klös! Låt jäsa 25 minuter och grädda sedan i 200 graders varm ugn i ca 25 minuter!

Skär i bitar och ät tillsammans med någon pastarätt eller till soppa eller gör som jag gjorde ikväll. De bidde ingen middag, de bidde Foccacia å smör! De som blir över om de blir någe bröd över, förvandlar jag med mozzarella och soltorkade tomater emellan till en rykande macka i grilljärnet!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.