Doft och smak

Crambys guacamole

| 2 kommentarer

Fick i uppdrag att va salsa och guacamole master på jobbets tacofest! Gjorde iordning pico de gallo, inlagd rödlök och guacamole och en slät avacadosås.

Vi börjar med Jonas Crambys guacamole! Å enligt nätets (Facebookgruppen ExtremeFood) respons på de, så gjorde jag tydligen min sats i en molcajete! Fast jag vet inte de, jag kallar min för vanlig mortel!

Chunky guacamole

 

8 avacador
3 msk pressad limejuice
2 tsk salt
4-6 stycken vitlöksklyftor, fast jag kommer ba ta 3 nästa gång!
1/2 kruka koriander
4 färska chilis, spansk peppar eller jalapeno
1 1/2 dl pico de gallo

Klubba avacadon i en stor mortel. Tillsätt lime, salta, hacka vitlöken, koriander och chili och rör om. Smaka av. Sedan häller du i lite av pico de gallon och smakar av igen! Svårare än så behöver de inte va att göra egen god guacamole! Sen skriver Cramby att du ska lära dig gilla koriander. De är bara dumheter! Jag kan bara hålla med!

Aldrig att jag kommer köpa köpes gucca igen! Aldrig! Tack Cramby för att du öppnat upp en värld utanför Eldorado och Santa Marias ”fake” tacos. Men att göra eget TexMex käk från grundende  smäller högt!

Pico de gallo  – en enkel version

Finns säkert tusen olika recept på hur en pico de gallo ska va, här kommer den jag använde!

 

1 halv gul lök, finhackad
3 tomater, urkärnade
2 urkärnade, färska chilin, finhackade
1 halv kruka färsk koriander
lite limejuice
lite salt

Finchacka din lök, dela tomaten i klyftor och kassera kärnhuset, annars blir pico de gallon för blöt! Skär i småbitar. Dela på din chili och ta bort kärnhuset, finhacka sedan chilifrukten/erna. Repa brutalt din koriander, eller hacka den gör som du vill. Pressa över lite limejuice och strö över lite salt. Rör om och smaka av, låt sedan gärna mogna i kylen tills du ska ha den, låt dock gärna få rumstemp innan du serverar den!

 

Den inlagda rödlöken hittar ni recept på här. Sen gjorde jag även en slät avacadosås, men de receptet får ni senare! Å säg inget men jag köpte även köpes salsa ikväll! Men next time gör jag även den!

 

Seså rusa nu iväg och köp Jonas Crambys bok, TEXMEX från grunden, dvs om du påstår att du älskar tacos! Jag gillar upplägget i boken och bilderna är rockigt coola , whoaw ja jag gillar att de är lite rought! Mera sånna kokböcker kommer bli inköpta av mig!

2 kommentarer

  1. Pingback: Pulled salmon ala Santa Maria | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.