Doft och smak

Pulled salmon ala Santa Maria

| Inga kommentarer

Hittade igen en receptfolder som jag plockat på mig i nån butik. Jo jag hamstrar recept, men gör dem inte alltid på en gång. Men så gjorde jag ett klipp på lax så då tänkte jag det är ju Fredag och då är det ju tacos mys för typ hela Sverige! Men hörru ni! Visst tacos är gott! Men är ni inte less på köttfärstacos än? Alltså testa denna variant istället! Pullad lax eller som det står i receptet pulled salmon!

Pullad lax på planka 4

Ni behöver:

600 till 800 gram laxsida med skinnet kvar, jag körde på portionsbitar å de funka de med!
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix
2 msk Santa Maria Chipotle Paste – mycket god!

Tillbehör:

Nacho chips
1 burk med pineapple salsa
1 kruka färsk koriander
1 limefrukt, dela i klyftor

Pullad lax på planka 1

Krydda laxen med kryddmixen och chipotle paste. Packa in i alufolie och lägg paketet på grillen, eller stek i ugnen på låg värme 120 grader. Innertemperaturen på laxen bör va nånstan mellan 68 – 71 grader. Ta ut fisken och ”riv” köttet med en gaffel. Strö över hackad koriander. Servera med salsa och chips och lime.
Jag hade ingen salsa hemma, så jag gjorde en egen pico de gallo till och de blev förbannat bra de med. Men ska köpa hem just Santa Marias Pineapple salsa. Jag tror den ger en fin sötma och brytning mot den lätt rökiga chipotlen!

Pullad lax på planka 5 Square

Kanonmiddag! Härliga smaker! En rätt som jag kommer bjuda många på i sommar.
Färdigt på ett kick!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.