Doft och smak

Tabanero- en ny trevlig bekantskap!

| 2 kommentarer

Letat hela Sverige runt, men inte funnit Tabanero Hot Sauce Picante någonstans! Blev riktigt besatt av att få tag på en flarra! Så jag beställde hem 2 flaskor från USA. Jag backar inte! Beställde från företaget iBurn som hade  bra kurs på dem. Så jag tog 2 stycken och de va kul att ha med sig som ”gåbort” present. Mottagaren uppskattade den mycket! Så de va skoj! Min kompis Mats Melander som fick ena flaskan, han berättade idag att han testat den ovanpå en frittata och att de smakade mycket bra!

Tabanero är en hetchilisås gjord på Habanero (mina varningsklockor börja ringa) och Tabasco Mexican pepper den innehåller även morot, lök, agavesirap och Key Lime Juice, vitlök, salt and grapefrukt extrakt. 100% naturliga ingredienser och innehåller ingen vinäger. Gjord i regionen Tabasco, Mexico. Tabasco är en provins i Mexico och har inget som helst att göra med McIlhenny Companys välkända Tabasco!

Tabanero

 

 

Visst inte vad jag skulle få hem egentligen! Hade jag beställt hem ett monster till hotsauce!?! Skulle den va uberstark? Men flaskan hade ingen döskalle på sig och inte heller någon spindel och flaskan hade ingen käck slogan, så jag slog till. Jag hade läst på rätt mycket om Tabaneron innan jag la min order hos iBurn och de jag hade läst va lovord. Jag kan bara hålla med! Vilken god sås!

Själv har jag faktiskt än så länge bara hunnit testat den på ägg och där rockar den! Den här flaskan blir en keeper. När den tar slut så beställer jag hem nya flaskor! Den kommer lätt åka fram nästa gång jag gör pizza, hamburgare och till de uttjatade Svenne tacosarna, fast ska sanningen fram så kanske jag äter Svenne tacos 2 gånger om året!

Chilisåsen är brandgul från Habaneron & morötterna och den har ju styrka, men inte en sån där överjävlig styrka, den är fruktig först å du känner är lite syra från Key Lime juicen och vinäger! De är ju inte ens vinäger i! Vinäger känslan levereras tydligen av Tabasco Mexican pepparfrukten som är i. Sen kickar chilin in, men de är en lagom kick. Den ger dig ingen käftsmäll & dina läppar kommer heller inte domna bort och bli skrynkliga, utan du kommer bara känna en trevlig hetta som du gärna tar mer av!

Rätt stark, men hanterbar! Fruktig! Fräsch! 100% naturlig Ja jag skriver inge mer, de få va bra så!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.