Doft och smak

Vietnamesisk sallad med överbliven ugnsstekt kyckling

| Inga kommentarer

Hittade receptet via Saveur och testade receptet dagen efter jag käkat kyckling. Ha ha lite som en Asiatisk pytt i panna tycker jag. Men så mycket godare och fräschare än flottig pyttipanna! Även om det kan va gott nångång sådär. Men va härligt när man kan göra en lyxrätt på rester! Va kan gå fel med chili, fisksås, lime och koriander! Inget om ni frågar mig!

Ni behöver:

kall ja tidigare ugnsstekt kyckling, skivad eller dragen i remsor
Kinakål, ta så mycket du vill, strimla ganska grovt
någon annan trevlig grönsallad kan du låta gå med!
slicead gurka
rejält med salladslök, skuren snett i strimlor
2 röda fin fin hackade chilifrukter. Vill du ha det extra hot? Rensa inte bort fröna!
3 vitlöksklyftor, gärna mixad till pure
2 skalade morötter skurna i sk Julienne, små smala tunna strimlor
några blad med strimlad mynta
några färska korianderblad för smak och garnering
för lite krunch adderade jag torr-rostade jordnötter samt lite svarta sesamfrön för de estetiska!
några vrid med pepparkvarnen

I en stor bunke rör ihop en marinad på: (samma bunke/skål som du tänkt servera ur) 

1 msk risvinäger
3 msk nypressad lime juice
3 msk fisksås sk nuó’c mam
3 msk rapsolja

Rör så allt löser sig. Tillsätt den finstrimlade chilin, salladslöken, gurkan, morötterna och rör om varva sedan med salladskål och kycklingen, strössla över myntan.
Vrid över lite svartpeppar, rör om och strö till sist över koriandern och alt jordnötterna just innan servering! Njuut!

Å du detta är maträtt som inte ska stå, utan gör den och käka den rätt omgående! Salladen blir lätt soggig annars! Å jag kan lova! Det blir inga rester!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.