Doft och smak

Grandmother’s Chinese Chicken Wings

| 5 kommentarer

Kladdigt goda ja finger lickin good!

Surfade loss på Pinterest igår på dagen och hittade detta häftiga recept! Jag älskar ju Asiatiska smaker och så bra när man kan laga till de smakerna hemma!
Svårt? Nää inte särskilt! Tar det långt tid? Nää! Men du bör ha ett välförsett skafferi. För du behöver en hel del kryddor och såser! Det jag saknade var kycklingen!

Hon jag hittade receptet hos har i sin tur kopierat det av Andrew Zimmern – Grandmothers´s Chicken Wings hittad via portalen Food Neetwork.

Så här kommer min Svenska översättning på receptet.

Finger lickin' good!

Ingredienser:
16 kycklingvingar eller klubbor
3 msk sesamolja
0,75 dl sake
0,75 dl soja sås
0,75 dl vatten
1 halv dl mörkt socker, körde på farin själv.
1 halv dl mirin
1 halv dl ostronsås
4 stora tunnt skurna bitar ingefära
1 hel kanelstång
3 hela stjärnanisar
1 jalapeño säger receptet, tycker själv välj någon chili med mer klös i!

Garnering:

Hackad salladslök
Sesamfrön

Så här gör du

Hetta upp sesamoljan i en vid gryta och låt alla kycklingvingarna alt klubborna få fin färg på båda sidor. Tillsätt alla övriga ingredienser och deglacera pannan med din marinad. Se till att kycklingen åker runt ordentligt så att vätskan täcker kycklingen någorlunda jämt!

Valde att skära ner min kycklingvingar så de blev mindre! Finare vid servering!

Lägg på ett lock och låt småputtra i 10 minuter. Tag av locket och rör runt kycklingen och låt de koka ihop i ytterligare 10 – 20 minuter. Du vill att såsen ska ta ihop och bli riktigt sticky! Att såsen täcker kycklingen bra! Avsluta med lägga upp på serveringsfat eller servera ur stekpannan på bordet, strö över hackad vårlök och strö över rejält med sesamfrön!

Rätt söt maträtt, så nästa gång mer chilistyrka!

Nästa gång fegar jag nog inte med chilin, tycker att maträtten va god och nog blev den sticky och glansig, men saknade hetta!

En rätt att lätt att fatta tycke för!

Gillar ni chicken wings testa och gör dessa och va inte så fin i kanten. Sån här mat käkar man vilt med fingra!

5 kommentarer

  1. Sjukt gott!! Visst var det rostad sesamolja du menade? Den tillför ju himla lite annars.
    Japansk eller kinesisk soya? Tunn och ljus eller mörk och tjock?

    Jag kör en enkel glaze ibland till klubbor eller kycklingben med smör, valfri hotsauce och lite smör. Lek sen med sötma, syra och ”blommighet”.

    • Njae ingen rostad sesamolja vad jag vet, nog tillför den sesamsmak alltid. Å de är bra att den tillför ”lite” tycker jag då jag lätt tycker den tar över. Körde en Japansk soja då min andra va slut eller ej gick å finn, så en rätt tunn dock mörk soja. Tänker testa fler liknande recept framöver. Hittat ett med Sriracha som jag tror jag kommer uppskatta!

  2. spring onion är inte vårlök, då vårlök är en blomma. 🙂 Spring onion är Salladslök på svenska. Så att ingen förgiftar sig, då vårlök är giftig!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.