Doft och smak

Sousvide och Alaskapollock = love

| 3 kommentarer

Att äta perfekt tillagad fisk som inte gått för länge är ju fantastiskt! Tina dina alaska pollock filebitar, salta lätt och smek dem lätt med lite skirat smör och lägg dem i en plastpåse och vacumförpacka dem och lägg dem sedan i din sousvidemaskin och låt dem bada i 48 grader i 25 minuter! Voila! Perfekt och saftig fisk! Nu är jag där och nosar igen i Asien!

Ap 1

Asiatisk dressing

1 dl soja, Japansk, ljus sort
lite fisksås
lite socker
pressad limejuice
och lite sesamolja
rapsolja bara en liten dutt
1 hackad röd chili

Rör ihop å låt stå och gotta till sig!

Mangosallad

1 förpackning fryst mango
lite röd hackad chili
hackad koriander
skalade räkor

Ap 3

Zucchini och morotspasta

Hyvla en zucchini med en juliennekniv, hyvla även morötter så du får långa pasta liknande strån. Hetta upp en wokpanna och slå i lite olja, woka sedan ihop zucchinin och morotsstråna, krydda gärna med Santa Marias för mig nya krydda Wasabi & Sesame! Enda krydda som jag kryddade min ”pasta” med!

Ap 4

Servera din firre iordningen, wokad grönsakspasta, ”sousviddad” alaska pollock, pynta med sjögräs sallad (finns att köpas på påse, som du blötlägger själv ifrån företaget Risbergs) och din mangosallad, räkor och smaksätt med din dressing, strö ev över mer Wasabi & Sesame krydda och lite chili flakes samt jordnötter vid servering för extra krunch och textur! Riktigt gott! En maträtt som jag tänker göra igen väldigt snart! Fisk och sousvide = kärlek!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.