Doft och smak

Cacao & chilirubbad renfile

| Inga kommentarer

Har ju sagt att det är skralt i börsen, men att de går verkligen ingen nöd på mig! Kaffe har jag och snus har jag! Rotade runt i frysen och hittade en renfile som jag köpte när den hade kort datum. Perfekt den hugger jag å slänger i frysen! Så tänkte jag då! Sagt och gjort å där har den legat djupfryst tills nu! Hmm vad ska man hitta på? Jag vill ju gärna prova nya tag på maträtter!

När jag va nere hos SantaMaria i Stockholm fick vi ju lite presenter med oss eller vi fick välja! Så jag valde sånt jag varken sett eller testat! Hmm Cacao & Chili…måste testas! Säkert tänkt till Mexicansk matlagning, men what the heck! Nu kör jag!

Renfile med tillbehör 3

Så köttet de fick en sig en omgång på grillen och sedan rullade jag det i kryddan efteråt, då jag va rädd att den skulle bränna fast å samtidigt fick köttet vila ordentligt! Bra tänkt! Det här kan bli bra!

Sen har jag haft tur å lära känna, jo jag skriver det! Känns som om vi känt varandra länge jag och Agnes Otterbech ja ni vet hon som bla tillverkar Skabram osten! Jag fick en goodiebag av henne då vi sågs sist! Verkligen en goodie-bag nä jag ska inte ljug jag fick två goodiebags!! Fylld med både Skabram och andra roliga nyheter ifrån deras gård. En mjuk salladsost som ligger i olja och är smaksatt med fjällkvanne och hjortron! (finns även naturell och en smaksatt med peppar) Samt en platt burk med lingonchutney, även den tillverkad av Arctic Cirkle Products i Vuollerim. Helt klart att jag skulle använda dessa produkter till min maträtt ikväll. Ren = Norrland och likaså lingon och ost ifrån fjällkor! Klockrent!  Nu behövde jag ju bara skaka fram sallad och koka lite potatis!

Renfile med tillbehör 2
Sinna blev det! Stekt och sedan cacao och chili rubbad ren, smashad kokt potatis och på köttet strök jag ut lingonchutney och i salladen petade jag in salladsosten här och där! Strösslade även över lite svart salt som jag fått av mor och far! Gott? Jo tur jag va ensam som åt! Då fick jag destå mer, för det blev käftsmällsgott! Köttet blev jättebra, precis som jag ville ha det! Använd termometer å ni slipper få tråkigt kött! Otroligt vilket bra hjälpmedel det är. En bra investering!

Aldrig testat renkött? Köp då hem å laga till det!?! Fantastiskt kött! Aldrig smakat produkter ifrån Polcirkeln Gårdsprodukter/Arctic Cirkle Products? Då tycker jag att ni ska höra av er till Agnes!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.