Doft och smak

Pepe Bianco Di Sarawak

| Inga kommentarer

Fick ju en härlig låda av Ingrid ”Herbaria” Munch på Allt Gott i julas, proppad med diverse trevliga grejer! Å här kommer en liten recension av en choklad med vitpeppar Sarawak i!
Å ni som följt mig länge vet ju att jag gillar peppar. Sarawak peppar kommer ifrån Malasiya och är en vitpeppar, själva chokladen kommer ifrån den Italienska tillverkaren Sabadi.

Så här skriver Sabadi själva om deras” choklad.

”Vi använder en utvald kakao från Ecuador: Nacional fino de aroma Arriba Superior Summer Selected och vi erbjuder den i åtta olika smaker, alla stora personligheter. Råmaterialet är ekologiskt certifierat och kommer från fair trade-producenter och Slow Food presidia med respekt för små inhemska samhällen, miljö och biologisk mångfald” 

En gör gott choklad med andra ord! Men Matias hur va chokladen då? Jo jag tycker den va väldigt god, mörk men absolut inte för mörk. Just denna är 64% ig och alldeles lagom. Men de häftiga i den är kanske inte just chokladen i denna chokladkaka, utan de är ju pepparen som den är smaksatt med och kommer ifrån Malaysia, Sarawak. Som inte märks av direkt utan kommer smygandes och kittlandes. Om den blir pepparstark? Svar nej! Mycket god och denna kommer jag inhandla då jag ser den nästa gång, vill även testa peperonico och citron. Ni får kolla vilka sorter som finns hos Allt gott.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.