Doft och smak

Hallonbakelse

| Inga kommentarer

Hallonbakelse

ca 30 stycken

Original receptet sa hallon, men de går lika bra att använda nån annan kräm.  Å dessa bakelser behöver du inte ens grädda i ugn!

ca 14 digistive-kex
100 gram smör
3 msk socker

Krossa kexen och blanda ihop dem med smöret och sockret.

Lägg 1 msk av kexblandningen i en folieformar.

Blanda ett litet paket Philadelpiaost ca100 gram och 1 1/2 florsocker.

Vispa ihop 4 dl grädde och 1 msk vaniljsocker.

Blanda oströran och grädden och bred sedan den blandningen över kexmassan, frys sedan bakelsen.

Klicka sedan på hallonkräm eller som jag aprikoskräm och frys igen. Vid servering, dekorera med bär.

Ps! Skedarna har jag fått av min systerdotter och hon har köpt dem via Wish, om ni oxå är sugna på tuffa döskalleskedar!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.