Doft och smak

Ansjovis tartlette

| Inga kommentarer

Är ju som dålig med att laga speciellt käk, typ julmat och midsommar käk. Ja ni fattar! Men här kommer en trevlig lite tartlett som ni lätt kan köra på ett buffebord eller på ett påskbord!
Salta och god! The perfect bite?

Du behöver göra:

 

Pajdeg:

50 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella, men jag körde på smetana för de va de jag hade hemma!
2 msk vatten

Nyp ihop ingredienserna till degen och gör små pingisbollar och kavla ut dem till jämna rundlar som du lägger ner i aluminiumformar och trycker till.

Fyllning:

250 gram potatis (kokt)
1 st rödlök
200 gram champinjoner
1 msk smör
1 st ansjovis, ställer mig lite frågande, ta lätt fler firrar!
salt och svartpeppar
2 msk timjan
1 dl riven ost
2 ägg
1,5 dl grädde eller om du vill slimma mjölk

Mosa potatisen, hacka löken och tillsätt övriga ingredienser och blanda runt ordentligt. Fyll upp i dina aluminumformar.

 

Grädda dina tartletter i 225 grader tills de stannat av och fått fin färg! Garnera gärna din tartletter vid servering med färsk timjan och en ansjovis ihoprullad på varje tartlette. Servera dem ljumna då smakar det absolut bäst!

 

 

De blev rätt många små tartletter så jag delade ut några till mina grannar. Tror de uppskattades!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.