Doft och smak

Chili Klaus – hetta ifrån Danmark

| Inga kommentarer

Chili är verkligen inne! Det kan ni inte ha undgått va! Fick av David & Nina på Ninasmat förmånen att testa tre stycken flaskor ifrån Chili Klaus.

Vem är han den där Chili Klaus?

Klaus Pilgaard kommer ifrån Danmark och är en chilifantast, musiker och entertainer. Mest känd för Chilismagning series på tv och internet, där han bjuder in kändisar att käka chili med honom. Å sen ett tag tillbaks säljer han godis, smaksättare med chili i. Allt ifrån svag styrka till galen styrka. Sånt ni chiliheadz går igång på. Har säkert nämt då jag åt Blairs Death Rain queso och fick en allergisk reaktion/astma. Så själv diggar jag Sriracha hetta, alltså inte allt för starkt. Lagom hetta.

De klämflaskor David & Nina snällt skickade är alla tre användbara i och kring matlagning.

Första klämflaskan vi testade va Classic Aioli Chili Garlic med vindstyrka 3  den drizzla vi över frasiga pommes frites!

Andra flaskan va Chili Mayo Honey Ghost – med vindstyrka 7 gulp ha ha wild and crazy! Jag testade den på mamma och hon föll inte av stolen. Ha ha va jag elak nu? Självklart testade jag den ochså och den var faktiskt inte så himla stark. Eller vänt nu vad är de för angenäm hetta jag känner. Klart lite hetare än vitlöksaiolin som även pappa tyckte va riktig god. Tänker den kan va god på en smörgås eller till en burgare. Ahhh nu måste jag nog göra smörrebröd i veckan. Vilken grej! Dubbelt Danskt!

Sista klämflaskan är Chili Klaus Ketchup Chipotle Morita med vindstyrka 3 – härlig rökig smak. Här ska laboreras! Tänker smaksätta en egen tomatsalsa och servera till en grillad köttbit, dra ner i en köttfärssås. Creme-fraiche sås med lite chipotle morita i så har man en god sås/dip. Använda som den är på en korv i ett korvbröd.

Chili Klaus har allt ifrån kryddor, choklad, winegummis och chips och även en bok än bars på Danska och Norska. Kolla in hans hemsida här för ännu mer produkter. Finns tillochmed Chili Klaus sprit med en vindstyrka på 15!!! Pass på den säger jag! Lite kul det här med vindstyrka. Vet inte men jag tror de är hur mycket man kommer pusta efter man käkat Chili Klaus produkter och orkan ogillar jag.

Å i år va han även på Formex. Å jag som va inbjuden till Formex. Tänk vad jag kunde ha nätverkat och kikat och sen delikatess skvallrat för er! Jävla gips!

Gillar ni mayo som jag så tycker jag ni ska köpa hem en flaska med honey ghost lite kan de få kittla. Sen rekommenderar jag för er som gillar rökig smak såklart Ketchupen med chipotle morita i. Den ska bli kul att laborera med. Inslag kommer på bloggen.

Sen en liten anekdot ifrån internet/wikipedia apropå starkt!

”In December of the same year, he challenged the Brazilian television host Bruno de Luca to eat chili peppers with him, although Luca initially just wanted an interview for his travel program Vai Pra Onde?. Together with the chili pepper, they drank a pepper-based beer named after Pilgaard called ”Chili Klaus Ghost”, which is produced by Midtfyns Bryghus. Luca stated ”I think I will die” before the clip ended, and afterwards he had to go to Århus Kommunehospital. Luca was the first guest to have been sent to the hospital after eating peppers with Pilgaard”

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.