Doft och smak

Hardcore Carnivore – Meatchelada

| Inga kommentarer

Kolla in Jess Pryles Hardcore Carnivore har släppt en ny krydda/rub. Den kallar hon för Meatchelada och är ett samarbete med ölen/bryggeriet Lone Star. Ni vet den där ölburken Matthew David McConaughey sitter och viker gubbar av i första säsongen av True Detective. Redan då ville jag köpa några burkar och ha med på mina grillbilder, ja jag gillar lull runt omkring för att bygga en fin bild. Få lite liv i bilden. Men den sommaren va de visst slut och man var även tvungen att köpa en hel platta så jag skippade det. Jag är ju som sagt inte förtjust i att dricka öl.

Tydligen är det Jess Pryles favoritöl och som jag skrev ovan har hon nu inlett ett samarbete med Lone Star och tagit fram ett beer salt.

 

Vad är ett beer salt?

Beer salt är ett salt som är smaksatt med tex lime eller citron. Och är tänkt att förhöja smaken på din öl. Ett salt inspirerat från den latinska traditionen att tillsätta citron och salt till ölen. Ahh jo nog har jag druckit SOL med en limeklyfta nertyckt i halsen på flaskan.

Kryddan innehåller ingen MSG och inte heller glutamat eller några andra konstigheter. Innehåller bla torkad lime, farinsocker och vitlök och andra kryddor plus chili, för lite zing tycker jag allt kryddan har. I min lokala butik hittade jag inte kycklingvingar, så de fick bli kycklingklubbor till kvällens grillning.

La kycklingen i saltlag igår, och idag har jag hällt bort lagen och strödde ordentligt med Meatcheladan över och rubbade in den ordentligt. Sen fick kycklingen vila i kylen, så smaken hann sätta sig lite.

Tänkte grilla dem i 2 zoner. Dels ge dem färg och sen lägga dem på sidan så de få bli indirekt färdiga, men de blir först i em. Nu hundpromenad och sen i em ska jag jobba. På väg hem ifrån jobbet så bestämde jag mig för att inte grilla då vädret såg mörkt ut. Så jag ugnsrostade mina kycklingben i ugnen. Vände dem nog tre gånger och penslade dem med fettet som släppt ifrån kycklingen ned i formen. Sista vändningen dustade jag dem ytterligare med mer meatchelada.

Importör i Sverige av Pryles eminenta produkter är Cook n Bloom och säljs nuav otroligt många specialbutiker runt om i Sverige. I Umeå hittar ni Pryles kryddor hos DUÅ och har ni problem att hitta dem så tror jag Åsa eller Annelie kan peka er rätt om ni vänder er till dem. De är bra tjejer!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.