Doft och smak

Sniglar från Vasa

| Inga kommentarer

Sniglar från Vasa, från min Instagram vän Jens som är kock i Finland!

Foto: från Jens Lindstedts Instagram – Matkvadrat

Receptet uppfanns av Jens 2010-2011 då han jobbade som kökschef på en mindre restaurang med bistro-karaktär i Vasa. Sniglar är en klassiker på menyn och är de visst än i dag. Receptet nedan är han favorit!

Sniglar från Vasa

sniglar, köper du på burk
dijonsenap
3 stora hackade vitlöksklyftor (jag rev mina)
100 gram smör
ca 1,5 dl riven parmesanost
saft från en 1/2 citron
flingsalt och svartpeppar

Så här gör du:

Pensla snigelpannorna med dijonsenapen och fördela gärna den rivna vitlöken över hela snigelpannan. Sätt en snigel i varje hål, strö över ett jämt lager med riven parmesanost. Sätt ca 30 gram smör på varje panna. Pressa över lite citronsaft. Salta & peppra! Kör sedan sniglarna i 225 graders varm ugn, tills du får ett härligt lättbränt ost-täcke över snigelpannorna. Servera med gott färskt ljust bröd och nån god dryck.

Jag tycker bägge recepten är väldigt trevliga och serverar gärna bägge, då de är ganska så många sniglar i varje konservburk som man köper. Testa!

Om du hellre vill göra de traditionella sniglarna, se nedan för recept!

Escargots traditonelle

sniglar
smör
hackad persilja
3 vitlöksklyftor, jag brukar riva mina klyftor

Rör ihop alla ingredienser. Portionera sedan ut smöret över sniglarna i snigelpannorna. Gratinera! Äts såklart med baugette som du kan riva av och doppa och suga upp vitlöks och persiljesmöret med. Näe ni har förstått rätt, det här är ingen slim maträtt!

Ska uppdatera med mer bilder nästagång jag lagar till sniglar, bjöd in två grannar. En va positiv och en krävdes lite övertalning. Slutade med att bägge gillade sniglarna. Så ni som säger äckligt, slemmigt eller att ni aldrig skulle smaka. Synd för er. Kommer fler inlägg med sniglar framöver!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.