Doft och smak

Mapu tofu med MiFu

| Inga kommentarer

 

Har ni sett MiFu ifrån Valio? En rätt ny produkt på marknaden! Valio har släppt den i tre smaker. Naturell, Peppar och chili och en med tomat och örter. Helt fri från soja, gluten, ägg och laktos. Alltså lämplig för väldigt många! En produkt att få upp ögonen för tycker jag. Väldigt trevlig. Lunchen blev fantastiskt god! Först ut så testade Jonas Crambys mapu tofo med MiFu och den va grym! Vilka smaker! Kommer även göra MiFu stroganoff mfl maträtter, jag tänker även tacos med MiFU!

Du behöver:

1 paket Valia MiFu peppar och chili, hittade inte åt den i affärn körde på naturell!
1 msk matolja
10 torkade röda chilis
1 msk svarta, jästa bönor
2 msk chilibönpasta
2 tsk ljus soja
1 tsk socker
1 dl vatten
1 msk tomatpure
1 tsk maizena utrört i lite vatten
1 msk chiliolja
1 tsk sichuanpeppar
6 salladslökar

Gör så här:

Stek MiFu i lite olja, och tillsätt sedan de hela chilisarna som bara är tänkt att parfymera maträtten, och ska alltså inte ätas. Va inte orolig det blir inte för starkt! Sänk vämren och tillsätt, soja, socker och chilibönpastan och de svarta bönorna. Häll på vatten och rör även i tomatpure. Tillsätt maizena och låt grytan puttra några minuter.

Innan servering strö över sichuanpeppar och avsluta med finhackad salladslök, servera med kokt ris. Här vill jag slå ett litet slag för något krispigt tillbehör! Välj själv!


Mer recept av Jonas C och Sigrid B hittar ni här

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.