Doft och smak

Röd och vit kebabsås

| Inga kommentarer

Röd och vit sk kebabsås

Jag har med internet och mina smaklökar hittat rätt! Två mycket mycket goda såser. Den röda är lagomt chilistark och perfekt att även värma upp kebabköttet i och den vita såsen mild och har en fin med tydlig vitlökssmak.

Rödsås

2 – 3 msk ajvar relish
2 msk tomatpure
1 krm vitlökspulver eller 1 klyfta färsk finriven vitlök
1 tsk torkad persilja
1 tsk chiliflakes
Tabasco, här pytsar du i efter egen smak!
1 dl vatten

Tillsätt alla ingredienser i en kastrull, koka upp såsen och rör runt då och då. Låt svalna och häll upp i nördig pipflaska! De är viktigt!

Den vita såsen

1 halv dl majonnäs
1 dl filmjölk, välj gärna en fet. Jag körde på en spritsig en!
1 dl gräddfil
1 tsk ketchup
1 msk Bostongurka
1/2 färsk finriven vitlöksklyfta
2 tsk Italiensk salladskrydda, körde med SantaMaria

Rör ihop och smaka av. Vill du ha din sås lite mer lös, rör i nån tsk vatten och rör om ordentligt. Smaka av!

Nu har ni de två såserna ni behöver för att göra er egna kebabtallrik hemma, dessa såser passar nog även utmärkt till tex falafel ochså och till grillat!
Receptet kommer ifrån Västerås Kebab. Jag har bara lyckats hitta åt de enligt mig bästa recepten på röd respektive vitsås. De kryllar av recept på nätet och alla säger att deras är bäst.
Men jag lovar dessa två är vinnare enligt mig. Pröva så får ni se!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.