Doft och smak

Grillade räkor Bongstyle

| Inga kommentarer

Googlade runt efter något gott, använde bild sökfunktionen och fick upp en bild på Bongs grilade räkor ”Thai style” I det här receptet ingår Bongs hummerfond och det är deras recept jag valde att provlaga. Kan bara säga att de här receptet blir en så kallad keeper. Så gott! Å ni behöver inte göra som jag använda er av kingprawns, de duger fint med nordsjöräkor, fint med flera räkor på varje grillspett.

 

De här behöver du:

500 gram räkor, färska med skal

1 st citrongräs

2 st vitlöksklyftor

1 st lime

1 st citron

1 st chili, röd mild

1.5 msk basilika, färsk

1.5 mskkoriander, färsk

1 msk soja, japansk

1 msk sweet chilisås

1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond

1 tsk sesamolja

1 msk rapsolja

flingsalt och grovmalen svartpeppar

 

Så här gör ni

 

Banka och finhacka citrongräset. Riv vitlök och limeskal. Finhacka chili och örter. Pressa saften ur lime och citron. Blanda med övriga ingredienser till en marinad.

Vänd ner räkorna med skalet på i marinaden och låt marinera i ca 30 min.

Låt marinaden rinna av räkorna (spara marinaden) och trä upp dem på ett spett.

Grilla hastigt över glöden, någon minut på varje sida.

Ringla över resterande marinad över räkorna innan servering.

Servera som förrätt med grillad citron, majonnäs smaksatt med överbliven marinad och en krispig grönsallad. Elller gör som jag ät med pommesfrites eller som vid andra portionen jag käkade glasnudlar, lite pak choi och gurka.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.