Doft och smak

Badass hotwings

| Inga kommentarer

Oh yes de blir mycket skräpmat denna sommar. De kanske jag tar igen i höst med värmande långkok! Skäms jag? Inte de minsta! Jag är faktiskt så taggad och nöjd. Rent av fördjävla nöjd! Luktar typ riktig sylta i mitt kök just nu and i love it! Fritera mera!

Hugg dina kycklingvingar i leden, så du får två kycklingdetaljer av varje vinge. Av en påse får du rätt många små detaljer!
Här kan du om du vill först lägga din kyckling i fake buttermilk. Den gör du genom att röra i lite vinäger i mjölk och låter den stå i 5 minuter. Sen så lägger du ned kycklingen i ”sörjan” och låter den marinera x antal timmar. Gärna över natten. Om du vill kan du krydda din buttermilk! Jag använde nedanstående kryddor i butter milken.

Preppa din kryddskorpa!

Nu mätte jag inte ingredienserna, så ni får bara vad jag använde!

Vetemjöl
Salt
Nymalen svartpeppar, ta i nu!
Paprikapulver, du vill gärna att mjölet ska få lite färg, så ganska mycket
Lite cayennepeppar

Här kommer jag nog framöver laborera mera och när jag funnit ett bättre så uppdaterar jag detta!

Så här gör du:

Rör runt med gaffel så allt blandas. Slå ut på fat eller i plastpåse, så kan du ge kycklingen en rejäl hjärnskakning. Jag valde fat denna gång. Nästagång kör jag på påse!
Slå av kycklingen marinaden ja spola bort din fake buttermilk. De ska fortfarande va fuktiga när du mjölar dem. Låt dem få en tunn hinna med mjöl. Lägg på plåt och styckfrys dem!
As smidigt vid tillagnings tillfället att bara ta fram några stycken åt gången!

Fritera dem i het olja, typ 190 grader i 5 – 8 minuter, passa dem noga och skaka runt dem.
De ska bli färdiga, men inte brända! Lyft upp och låt rinna av på papper.

Tossa sedan runt dem i smält smör och lämplig hot-sauce! Å för att va autentisk ”ska” man köra
Franks hot sauce om ni får tag på den eller någon annan wingsauce.
Jag körde på Tabascos Buffalo Wingsauce, funkade kalas! Ta lika delar av varje- se till att få hotsauce runt varje kycklingdetalj!

Så bäst!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.