Doft och smak

Cowboy Caviar

| 1 kommentar

Ett perfekt tillbehör till sommarens alla bbq sammankomster, den kommer nog förgylla alla mina grillningar framöver. Jättegod och till och med 13 åringar och bön-förnekare gillade den! Inte så vanligt tillbehör på våra grillfester. Våga testa något nytt! Ni kanske gillart!  Så våga testa ett nyttigt tillbehör till sommarens återstående grillningar!

I min cowboy caviar körde jag följande:

Ingredienser:

1 burk svarta kokta bönor
1 burk med kokta vitabönor
1 liten burk med majs
1 rödlök
dofta och chilipulver, inte as mycket och inte för lite. Bra mått va!
Rejält med finhackad persilja eller koriander
halv dl rödvinsvinäger
halv dl socker, du kan såklart ta mindre och smaka dig fram om du tycker det låter mycket!
1 1/2 dl sjysst olivolja
Salt och svartpeppar efter smak
Några fina tomater, skär i små kuber

Så här gör du:

Slå bönor & majs i sil och skölj noga. Låt droppa av!

Hacka en rödlök, så smått du vill å dumpa i en stor skål. Skär tomater i kuber, tillsätt de sköljda och avrunna bönorna i samma skål, strö över socker och häll i vinägern och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över finhackad persilja, jepp jag använde grannes slätbladiga persilja, jo hon har sagt jag ska klippa ifrån hennes pallkrage! Tanterna i mitt hus vet jag är vass på laga och fota käk. Smaka av din cowboy caviar! Mer salt? Mer vinäger?

Ställ och mogna lite i kylen, men låt gärna röran bli lite rumsvarm innan ni ska käka den. Passar utmärkt att ta fram när ni tänder grillen och väntar på att grilla köttet.

Överbliven caviar kan ni använda som tillbehör till tex omelett

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.