Doft och smak

Uramaki, röding och picklad rödlök efter Frida Rånges recept

| Inga kommentarer

För ett bra tag sedan köpte jag Frida Rånges bok Rå som Sushi. Fastnade för hennes rulle, Uramaki, röding och picklad rödlök. Hade ingen röding i frysen, så jag körde på laxöring istället. Gillar verkligen maki rullarna där du kämpar och rullar så du får riset ytterst sk uramaki! Ser jämarns så trevligt ut! Frida finner ni på hennes restaurang TAK i Sthlm. Å hon har även en egen hemsida som heter just Frida Rånge. In och kika för inspiration!

Foto Emily Dahl

I hennes makirulle som blir ca 8 bitar så är det:

80 – 100 gram rödingfile
1/4 rödlök
1/4 dl sushi su
1 halvt ark nori
ca 1 1/2 dl kokt sushiris
1 1/2 msk rostade sesamfrön
några blad bladsallad, jag körde på krussallad då de va de jag hade hemma! Funkade kalas och som Frida skriver i sin bok. Att lägga sallad i maki ger en härligt krispighet. Jag kan bara hålla med!
Jag ser att jag även smög in urkärnad gurka i min uramaki. Å den picklade rödlök är där men syns ej på min bild!

Den Picklad rödlöken:

Skär din rödlök väldigt tunt på mandolin. Pickla sedan med sushi su i minst i timme i kylskåp.

Skär fisken i remsor, lika långa som noriarket. Klä in bambumattan med plastfolie. Klipp noriarket på hälften. Placera ris på hela arket, vänd på norin så riset får kontakt med bambumattan. Placera sedan fisk, rödlök, och bladsallad mitt på bladet och rulla ihop.

Jag valde att strö över rostade sesamfrön på mina uramaki. Fantastiskt goda blev dem och nedan ser ni hur mina uramaki blev. Man får ju som blodad tand.

Nån helg framöver så blir de nog en sushi baluns! Då ska jag försöka ha både räkor och två tre olika sorters fisk.

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.